Hlavní obsah

Koláčová sbírka pro hospic vynesla rekordních 1,2 milionu korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Charitativní sbírka Koláč pro hospic, kterou na začátku října uspořádala Diecézní charita Brno, letos vynesla rekordních 1,2 milionu korun.

Článek

Dárce charita odměnila 4000 koláči nebo speciálním videoreceptem od pekařky Petry Burianové. Získané peníze charita využije na rozvoj hospicové péče nebo nákup zdravotnického materiálu a léčiv

„Výtěžek ze sbírky vzrostl o 158 462 korun oproti loňskému roku,“ uvedla ve zprávě Simona Císařová z Diecézní charity Brno. Sbírka se konala prostřednictvím tří desítek červených stánků ve městech jižní Moravy a části Vysočiny. Na konkrétní hospic mohli lidé přispět i přes internet.

Přímo v Brně darovali lidé na péči o nevyléčitelně nemocné a umírající 349 600 korun. Bylo to nejvíce z celé brněnské diecéze. Nejčastěji Brňané vhazovali do kasičky dvacetikorunovou minci. Peníze použije Domácí hospic sv. Lucie v Brně na rozvoj svých služeb.

„Velmi si vážíme podpory a příspěvků věnovaných sbírce Koláč pro hospic a všem lidem srdečně děkujeme. Tato tradiční akce je pro nás i potvrzením toho, že roste zájem o domácí hospicové služby, které Charita poskytuje umírajícím v celém Jihomoravském kraji a části Vysočiny,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Podpořit Domácí hospicovou péči mohou lidé ještě až do konce října, a to online platbou přímo na webu www.kolacprohospic.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované