Hlavní obsah

Kolečkové a in-line bruslení: rady pro všechny, kteří se chystají do terénu

Vše o in-line bruslení.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

S přicházejícím jarem se městské cyklostezky začínají pomalu plnit. Kromě cyklistů na nich můžeme potkat také jezdce in-line bruslí. Ty se za dobu své existence dost zdokonalily. V ulicích ale stále můžeme narazit na klasické kolečkové brusle, které známe z dřívějších dob a retro filmů.

Článek

„Klasickým bruslím s kolečky ve dvou řadách za sebou ještě definitivně neodzvonilo. Využívá je menší část bruslařů a jsou to především ti, kteří se chtějí nějakým způsobem odlišit. Dají se ale využít na tance nebo freestyle ve skateparku,” říká Petra Tázlerová, instruktorka in-line bruslení.

Mezi lidmi je velice rozšířené pravidlo o podobnosti ledního a in-line bruslení. Je tomu ale opravdu tak? „Je to především individuální záležitost. Princip zimního a in-line bruslení se v zásadě nijak neliší a v zásadě by ten přechod neměl být nijak drastický. Najdou se i tací, kterým dělá problém například jiný terén, technika skluzu nebo brzdění,” uvádí na pravou míru Tázlerová.

Česká instruktorka in-line bruslení také radí, jaké brusle si vybrat. „Pokud člověk plánuje bruslit alespoň dvakrát do týdne, tak bych doporučila zakoupit kvalitnější brusle. Ty se základně pohybují v cenové relaci dva a půl tisíce a více. Pro začátečníky jsou ideální fitness brusle, které se vyrábějí buď rekreační, nebo pro sportovní účely,” dodává.

Petra Tázlerová v úvodním videu vypráví také o specifikacích určitých typů bruslí. Rozhovor je součástí pořadu Ráno na gauči. Můžete ho sledovat každý všední den od 7 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované