Hlavní obsah

Kolik berou čeští fotbalisté za kvalifikační zápasy? Šéf svazu prozradil Seznamu výši odměn

Jaké odměny čekají na reprezentanty?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V letošní kvalifikaci na Euro 2020 platí nová pravidla pro odměny hráčům. Pro Seznam se o tom rozhovořil předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Článek

Český fotbalový reprezentant, který odehraje 90 minut ve vítězném utkání kvalifikace o postup na Euro 2020, si přijde na 150 000 korun. Má to ale háček.

Polovinu dostane fotbalista rovnou po zápase a druhou polovinu až v okamžiku, kdy svěřenci Jaroslava Šilhavého na závěrečný turnaj postoupí.

U odměňování hráčů přijala Fotbalová asociace ČR pro rozehranou kvalifikaci nový model.

„Historicky to bylo tak, že odměny byly vypláceny v plné výši bez ohledu na to, zda se pak dostavil ten konečný úspěch,” vysvětluje předseda svazu Malík systém, ve kterém reprezentanti nově dostanou jen zálohu v podobě 50 procent domluvené částky za vítězství či remízu.

„Když se národnímu týmu nedaří, tak se to projeví nejen na náladě fanoušků, ale má to dopady i ohledně peněz,” přiznal předseda fotbalového svazu v pořadu Jiná liga. Postup na Euro 2020 by se svazové pokladně vyloženě hodil, protože by do ní podle Martina Malíka okamžitě přiteklo mezi 8 a 10 miliony eur.

JIná liga o české fotbalové reprezentaci

Cesta na závěrečný turnaj ale rozhodně není zadarmo. Jeden reprezentační sraz přijde český fotbal na 5 až 8 milionů korun. Největší položkou přitom bývá letecká přeprava. U vzdálenějších destinací za ni svaz zaplatí třeba až 3 miliony korun, vyplynulo dál z rozhovoru Luďka Mádla s Martinem Malíkem.

Jiná liga vyráží na letní šňůru do regionů.Video: Jiri Hosek, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované