Hlavní obsah

Kolona kamionů před přechodem v Náchodě dosáhla 24 kilometrů

Foto: ČTK

Snímek kolony z pondělí.

Reklama

Kolona kamionů před hraničním přechodem do Polska v Náchodě byla dnes ráno dlouhá přibližně 24 kilometrů. Vedla od Náchoda přes Českou Skalici až do Jaroměře. ČTK to řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Kolony souvisí s opatřeními v boji proti nákaze COVID-19.

Článek

Kolony se před hraničním přechodem začaly tvořit v pondělí ráno, kdy Poláci na přechodu zahájili důkladné kontroly lidí vstupujících do země. Přechod v Náchodě zůstal také jediným v Královéhradeckém kraji, kde lze překročit česko-polskou hranici. Ostatní hraniční přechody jsou uzavřené.

„V rámci možností dohlížíme na regulaci dopravy,“ řekla Vlčková. Policie se podle ní snaží zachovat průjezd v jednadvacetitisícovém Náchodě.

Přes přechod Náchod – Kudowa Slone míří hlavně kamiony, protože pro přepravu zboží zůstaly hranice otevřené. O půlnoci z neděle na pondělí začal platit zákaz cestování českých občanů kamkoli do zahraničí. Cizinci naopak nesmí do České republiky. Také Polsko zakázalo vstup cizinců do země. Pro vydané restrikce existují výjimky, například pro pendlery, tedy lidi jezdící přes hranice za prací.

Reklama

Doporučované