Hlavní obsah

V Kolumbii zavraždili českou turistku

Foto: ČTK

Kolumbijská policie. Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Policie v kolumbijském regionu Antioquia oznámila smrt 25leté ženy z České republiky, kterou vyšetřuje jako vraždu.

Článek

Informují o tom místní zpravodajské weby. Turistku údajně někdo zastřelil, když se v noci na sobotu vracela do hotelu, kde byla ubytovaná.

Tělo Češky bylo nalezeno nedaleko obce Jardín jižně od města Medellín. Zavražděná tam pobývala společně s mužem britské národnosti, kterého některá média označují jako jejího partnera. List El Tiempo na svém webu uvádí, že podle prvních zjištění žena v pátek večer opustila farmu nedaleko uvedené obce „poté, co se s přítelem pohádala“. „Ale na cestě (zpět do hotelu) ji někdo uprostřed noci vícekrát střelil,“ pokračuje El Tiempo.

České ministerstvo zahraničí ČTK potvrdilo, že v Kolumbii zemřela žena z Česka, ale bližší informace k okolnostem její smrti úřad neuvedl.

„Můžeme potvrdit smrt české občanky v Kolumbii. Příčinu úmrtí vyšetřuje tamní policie,“ sdělila Mariana Wernerová z tiskového oddělení ministerstva zahraničí. „Zastupitelský úřad je v kontaktu s rodinou oběti,“ doplnila.

Na cestě (zpět do hotelu) ji někdo uprostřed noci vícekrát střelil.
list El Tiempo

Zabitá Češka byla podle médií v Kolumbii na dovolené, v době smrti tam prý pobývala už dva týdny. Britovi, který ji na cestě doprovázel, se nic nestalo, a muž spolupracuje s vyšetřovateli. Policie zatím neoznámila, co by mohlo být motivem vraždy. Podle El Tiempo se česká turistka mohla stát obětí přepadení.

„Provádíme rozhovory a prověřujeme trasu, kterou před smrtí absolvovala,“ uvedl v sobotu regionální policejní velitel Gustavo Franco. Dodal, že tělo oběti bylo předáno soudním lékařům v Medellínu.

Reklama

Související témata:

Doporučované