Hlavní obsah

Kombinace nízkých teplot a srážek v Itálii způsobila záplavy. Došlo i na evakuaci

Itálie se potýká se záplavami.Video: Karolína Štuková, Reuters

 

Reklama

Na květen nezvykle nízké teploty a zejména vysoká míra srážek způsobily v Itálii záplavy. Ve středu město Lavinio zasáhl déšť a krupobití. Video, které pořídil obyvatel města, ukazuje spoušť v ulicích města v regionu Lazio.

Článek

Sever Itálie zasáhly silné přívalové deště. Obyvatelé se špatným počasím bojují už od pondělního rána. Během několika hodin hladiny řek nebezpečně stouply a zaplavily okolí. Kvůli sesuvům půdy bylo v několika oblastech nutné uzavřít silnice a mosty.

V pondělí museli vyprošťovat tři lidi z auta uvězněného na zaplavené vozovce ve městě Valdastico. V provincii Modena museli hasiči evakuovat obyvatele ze zaplavených domů. Ve městě Verucchio proud řeky strhl most.

V dalších dnech se záplavy dostaly jižněji. „Nevěřili jsme vlastním očím,” řekl obyvatel města Livinio, který pořídil záznam. „Povětrnostní podmínky jsou stále více silné. To se tu ještě nestalo. Ve skutečnosti je naše klima vždy úžasné vzhledem k poloze města.“

Problém s počasím mělo tedy hned několik italských provincií. Podle předpovědi počasí má ale Itálie to nejhorší za sebou. Srážky by měly totiž pomalu ustávat.

Reklama

Související témata:

Doporučované