Hlavní obsah

Komedie The Naked Truth: Pole dance, dialogy o sexu i pořádná dávka humoru

The Naked Truth - Odhalená pravda šesti žen.Video: Martin Benda, Seznam Zprávy

 

Reklama

The Naked Truth - Odhalená pravda je příběhem šesti žen, které se scházejí ve vesnické tělocvičně na kurzu pole dance. Každá z nich má tak trochu jiný důvod, proč se chce naučit tančit u tyče: zvýšit si sebevědomí, udržet si muže, vdát se, shodit pár kilogramů anebo se vydat za vytouženou kariérou.

Článek

Komedii napsal britský spisovatel Dave Simpson a v překladu Dany Hábové je uvedena v české premiéře. To, že hru o ženách a ženském světě napsal muž, není náhoda, říká choreografka Hana Halberstadt: „Všechny charaktery, které nacházíme u jednotlivých postav, jsou vlastně jedna žena. Když se chtěl autor vyznat v ženách, tak si je musel takhle rozdělit do šesti charakterů.”

Čeká vás tak nespoutaná a prostořeká Bev, nesmělá a nezkušená Fait, povrchní a rádoby dokonalá Trisha, rázná Rita, která má problémy s agresivním manželem, seriózní Sarah a matka samoživitelka Gaby. Postavu výrazné Bev hraje Anežka Rusevová, která dodává: „Máme radost, že se diváci hodně baví. Zrovna moje postava tam vnáší velmi peprný humor, ale právě tento peprný humor střídají vážné situace.” Jedna z postav se totiž dozví, že se jí vrátila rakovina, a to se potom i přes nejrůznější neshody všechny dámy semknou a rozhodnou se uspořádat charitativní představení v pole dance, které je vrcholem komedie.

Hru The Naked Truth - Odhalená pravda můžete vidět v divadle Palace v Praze a v Divadle Bolka Polívky v Brně, ale také na hostování po celé republice. Více v reportáži.

Reklama

Související témata:
Pole dance

Doporučované