Hlavní obsah

Komerční modelky jdou do ústraní: Bodují mladé zajímavé tváře, jejichž krásu objeví až fotoaparát

V modelingu je důležitá i povaha a jazykové schopnosti.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Krásná tvář není vždy záruka úspěchu. V modelingu je důležitá i povaha a jazykové schopnosti. Kamery pořadu Slavní sledují cestu mladých modelek a modelů, kteří bojují o titul v jedné z nejprestižnějších modelingových soutěží Pure Model 2018.

Článek

V těchto dnech probíhá příprava na dlouho očekávanou soutěž zajímavých tváří, které mají touhu se prosadit v modelingu. Hlásit se mohli dívky i chlapci. Ze stovek přihlášených se vybralo pouze 14 finalistů.

Oproti soutěžím krásy, které lze v České republice sledovat, se ale tato dost liší. Nehledá prvoplánovou krásu. „Hledáme spíš zajímavé typy. Já osobně si myslím, že více procent tvoří povahová část jedince. Vzhled je až na druhém místě,” říká ředitel modelingové agentury Pure Model Roman Holárek.

I tak soutěž podporuje hned několik vítězek České Miss, které se často řadí spíše ke komerčnějším modelkám. Například i Andrea Bezděková, jež získala korunku krásy v roce 2016 a dnes se již modelingem úspěšně živí v Čechách i v zahraničí. „Já si myslím, že tím hlavním v modelingu je, aby se člověk měl rád a cítil nějakou vnitřní lásku. To je pak nejvíc, co ho prodává před foťákem,” říká modelka.

Finále se uskuteční již 3. října a vystoupí během něj například i zpěvák Mikolas Josef. I jemu se totiž kdysi předpovídala hvězdná budoucnost modela. Nakonec ale zvítězila láska k hudbě. „Já jsem s modelingem neměl úplně dobrou zkušenost. Bylo to hlavně v zahraničí, kdy jsem se rozhodl, že s modelingem skončím. Nejsem ten typ, který se nechá hodnotit na základě svého zevnějšku,” vzpomíná Mikolas, jenž se stal historicky nejúspěšnějším českým zpěvákem v mezinárodní pěvecké soutěži Eurovize. Teď chystá nový song, který napsal se světovým týmem, a připravuje i svůj první koncert v Česku.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované