Hlavní obsah

Komu budete nadávat, až se auta budou řídit sama?!

Den očima reportéra Václava Dolejšího.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Událostí z pondělí 15. října vybíral reportér Seznamu Václav Dolejší.

Článek

Vy všichni, kteří rádi řídíte auto, si to ještě pořádně užijte. Vizionáři „straší“, že do dvaceti let bude většina aut sdílených a autonomních. A nám lidem úplně zakážou řízení. Půjde pak vůbec tomu stroji vynadat, jak to sakra jede?!

Diváci, kteří viděli film Tankový prapor, asi tuší, co čeká belgického vojenského mechanika, který omylem zničil stíhačku F-16 za půl miliardy korun. Když prováděl její údržbu, omylem spustil její šestihlavňový kanon a trefil stroj, který stál vedle toho opravovaného.

Letošní svatováclavské kázání Petra Piťhy dál budí velké emoce v církvi. Nejostřeji se vyjádřil profesor Tomáš Halík, podle něhož Piťha stejně jako populističtí politici straší lidí – a místo pokrmu nabízí „jedovatého hada“.

Železničáři natočili instruktážní video, co dělat, když uváznete na kolejích mezi závorami. Nedivte se jim – do úprav železničních přejezdů dali v uplynulých pěti letech už 2,6 miliardy korun, ale závory a semafory přesto bezpečnost nezvýšily. Takže: důležité je vozit v autě tři silné chlapy!

Reklama

Související témata:

Doporučované