Hlavní obsah

Komunisté mají dvě tváře. Ondráček ukázal, co představují, říká bývalý předseda KSČM

Miloš Zeman má pocit, že ho redaktoři ČT pronásledují, říká dlouholetý přítel prezidenta Jiří Svoboda. Video: Renata Kalenská, Seznam Zprávy

 

Reklama

Komunisté mluví jinak v parlamentu a jinak na uzavřených stranických shromážděních. Hrozí jim, že budou marginální stranou, hodnotí důvody jednání KSČM o vládě její někdejší polistopadový předseda a filmový režisér Jiří Svoboda.

Článek

Nominace Zdeňka Ondráčka na post šéfa sněmovní komise pro kontrolu GIBS byla podle expředsedy KSČM Jiřího Svobody nešťastná.

„Vojtěch Filip se dostal pod velký tlak. Asi kvůli té strašné volební porážce. Možná chtěl vytvořit dojem, že je radikální, že neuhne. Ale ukazuje tak, co představuje," kritizuje Svoboda nominaci bývalého policisty, který v lednu 1989 zasahoval s pendrekem proti demonstrantům.

Volby, ve kterých KSČM získala necelých osm procent hlasů, podle Svobody ukázaly, že pro KSČM nezbývá na politické mapě mnoho místa. „Komunisté se můžou dostat do marginální pozice, mohlo by jim pomoci spojení s ČSSD,” říká Svoboda.

Povedl se Miloši Zemanovi inaugurační projev? Je ohrožena Česká televize? Proč Jiří Svoboda podepsal výzvu na její podporu? A jak to bylo s filmovými ambicemi Miloše Zemana? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované