Hlavní obsah

Komunisté mají nový program, Petr Stuchlík končí v politice a další stovky Čechů žádají odškodnění od VW

Večerní zprávy 8. června 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:06 Komunisté mají nový program

Komunisté budou i nadále podporovat menšinovou vládu Andreje Babiše. Rozhodli tak delegáti na dnešní programové konferenci. Další podrobnosti přidá místopředseda komunistů Stanislav Grospič.

06:29 Petr Stuchlík končí v politice

Bývalý kandidát na pražského primátora Petr Stuchlík končí v ANO. Příští týden rezignuje také na mandát v zastupitelstvu hlavního města. Stuchlík Televizi Seznam v rozhovoru řekl, že už mu nedává smysl být v politice. Teď se chce vrátit zpět do byznysu.

08:50 Řepka včelám chutná, ale…

Čeho je moc, toho je příliš, říká odbornice na pastvu včel v reakci na nedávnou větu premiéra Babiše, že včely mají rády řepku. Obecně je to podle odborníků pravda, zároveň by ale tato zemědělská plodina nesměla být chemicky ošetřována a musí být doplněna i jinou potravou. Jen řepkové lány totiž včelstva oslabují, divoké včely a čmeláky dokonce mohou vyhladovět.

11:11 Další stovky Čechů žádají odškodnění od VW

Už třetím rokem leží u pražského soudu žaloba Čechů, kteří – po vzoru řidičů v Německu nebo Spojených státech – chtějí odškodnění kvůli aféře Dieselgate. Jde o emisní skandál, kdy Volkswagen vybavil motory 11 milionů aut nelegálním softwarem na snižování emisí. Teď v červnu mají podle informací Seznamu přijít žaloby dalších stovek Čechů. Celkově tak půjde už o víc než čtyři tisíce českých řidičů. Po Volkswagenu a Škodě Auto chtějí 880 milionů korun.

12:27 USA se dohodly s Mexikem

Spojené státy uzavřely s Mexikem dohodu o migraci a pozastavily plánovaná cla na mexické zboží. Jednání ale dál pokračují. Oznámil to americký prezident Donald Trump.

13:44 Požár vlaku, 25 evakuovaných

V pražském parku Košíře-Motol hořel vlak, který byl na cestě mezi Jinonicemi a Stodůlkami. Cestovalo v něm 25 lidí. Strojvedoucí si ale požáru všiml včas a vysadil cestující na zastávce. Požár se tak obešel bez zranění. Podle hasičů byl zásah komplikovaný kvůli složitému přístupu k vlaku. Na vině byla zřejmě technická závada motoru.

14:08 Stovky muzeí a galerií se otevřou veřejnosti v noci

Přes 500 muzeí, galerií a dalších institucí otevírá dveře návštěvníkům, kteří vyrážejí na letošní tradiční Muzejní noc. Akce se účastní instituce ve 158 městech, jen v Praze jich bude více než 70. Právě v hlavním městě třítýdenní akce vrcholí, vyrazil na ni i náš reportér Jaroslav Gavenda.

Reklama

Doporučované