Hlavní obsah

Komunisté si diktují podmínky, čistky v nemocnicích pokračují a Sněmovna diskutuje o referendu

Večerní zprávy, 14. února 2018.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam, 14. února 2018.

Článek

Vyjednávání o podpoře vládě Andreje Babiše pokračují. Nejdále jsou debaty s komunisty, kteří jsou ochotni podporovat vládu za určitých programových ústupků. Řekneme, jaké podmínky si kladou.

Taxikáři protestující proti alternativním službám se dnes setkali s premiérem v demisi Andrejem Babišem. Po jednání se rozhodli, že se stávkou a blokádami skončí. Vláda se jim zaručila, že se bude snažit prosadit ve Sněmovně zákon, který ukončí zvýhodnění taxislužeb s řidiči bez licencí. Ne všichni taxikáři ale byli s výsledkem jednání spokojení. U Strahovského stadionu se obě strany začaly hádat.

Čistka ředitelů státem řízených nemocnic nemusí být u konce. Přiznal to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. V tuto chvíli je nejblíž nucenému konci šéf pražské elitní Nemocnice Na Homolce, kde se léčí prezident Miloš Zeman. Ministr chce ale letos zkontrolovat ještě pět dalších velkých nemocnic. Pak bude řešit, jestli jejich ředitele také odvolá.

Mají Češi rozhodovat v referendu a také přímo volit starosty? Poslanci se dohadují v parlamentní komisi pro ústavu. SPD prosazuje, aby pro vypsání referenda stačilo 100 tisíc podpisů a rozhodování se mohlo týkat všech otázek - tedy i možnosti vystoupení z EU. Hned na začátku dnešního jednání mluvil Jakub Michálek - předseda poslaneckého klubu Pirátů.

To a další události v hlavní zpravodajské relaci Televize Seznam. Sledujte nás.

Reklama

Doporučované