Hlavní obsah

Končící Mládek: Sobotka podlehl poradcům, proti Babišovi jsem nedostal podporu

Ministr průmyslu Jan Mládek končí ve vládě, na poslední tiskové konferenci byl naštvaný a hledal viníky.Video: Lucie Stuchlíková

 

Reklama

Vlastní chybu politik nepřipustil. Mládkovo odvolání oznámil premiér v pondělí, jen několik dní poté, co veřejně prohlásil, že k němu není důvod.

Článek

Moje odvolání zařídil Andrej Babiš a PR poradci Bohuslava Sobotky, zaútočil končící ministr průmyslu Jan Mládek.

Šéf konkurenčního hnutí ANO podle ministra začal s mediální kampaní proti němu. „Je jasné proč. Kdybych byl tak nevýznamný a nedůležitý ministr, asi by tu kampaň neměl důvod vést,“ řekl viditelně rozrušený Mládek na „rozlučkové" tiskové konferenci.

Jindy naprosto klidný a nevýrazný politik před novináři zvyšoval hlas a rozčileně šermoval rukama.

Zkritizoval ale i vlastní sociální demokracii, která ho prý v souboji s Babišem nepodržela. „Babiš s tím začal a já jsem nedostal moc velkou podporu. Pan premiér rozhodl podle svých PR poradců a nikoli podle skutečnosti,“ rýpl si Mládek do stranického šéfa.

Sobotka ještě na konci minulého týdne Mládka odvolat nechtěl. Podle informací Seznamu ho v pátek přesvědčily špičky strany - nepovedená komunikace ohledně drahého telefonování a mobilních dat podle nich poškozuje obraz strany.

Mládek premiérovi vyčetl i události z poloviny ledna, kdy mu Sobotka poslal kritický dopis. V něm mu vytýkal, že málo hájí zájmy zákazníků před mobilními operátory. Jenže obsah dopisu byl v médiích dřív, než se dostal k Mládkovi. „Ta situaci mě vůbec netěšila a bylo mi líto, že mi to pan premiér neodkomunikoval napřímo,“ dodal Mládek.

Vlastní chybu Mládek ani na okamžik nepřipustil, naopak se pochválil za řadu úspěchů. „Musím odmítnout, že jsem v oblasti telekomunikací selhal. Ještě včera jsem netušil, že budu tuto tiskovou konferenci vést,“ dodal Mládek.

Levná data: Proč stát posílá lidi do Polska? Pusťte si speciál redakce Seznam Zprávy, ve kterém se sešli Jiří Peterka, radní ČTÚ, Petr Rafaj z ÚOHS a Václav Zakouřil, ředitel regulatorní záležitosti v O2.

Politický boj kolem cen operátorů.Video: Redakce Seznam

Reklama

Doporučované