Hlavní obsah

Konec druhé šance brankáře Fernandese. Za brutální vraždu přítelkyně se musí vrátit do vězení

Bruno Fernandes má za sebou 7 z celkových 22 let trestu. Po několika měsících na svobodě se musí vrátit do vězení.

 

Reklama

Na svobodě se dostal zpátky k fotbalu. Nejvyšší soud mu ale nařídil, aby se „s okamžitou platností" vrátil do vězení. Příběh brazilského fotbalisty, který zabil svou přítelkyni, má pokračování.

Článek

Bruno Fernandes se musí vrátit do vězení a odpykat si zbytek 22letého trestu za vraždu své přítelkyně Elizy Samudiové.

Na začátku roku ho z vězení po úspěšném odvolání propustili a díky jednomu z druholigových týmů se dokonce dostal zpátky k fotbalu. Druhou šanci, ze které se talentovaný fotbalista radoval ještě minulý měsíc, ale v úterý ukončil nejvyšší soud. Ve svém prohlášení totiž uvedl, že „zrušil své rozhodnutí o pozastavení trestu”. Fotbalista se tak musí vrátit do vazby s „okamžitou platností”, píše agentura AFP.

Kusy těla hodil psům

Bývalá přítelkyně talentovaného fotbalisty zmizela v roce 2010. Fernandes s ní měl dítě a odmítal platit alimenty. Ještě během těhotenství Elizu nutil, aby šla na potrat.

Soud Fernandese obvinil z únosu a vraždy. Později se ukázalo, že měl Samudiovou nechat mučit a uškrtit. Nájemnému vrahovi za to údajně zaplatil v přepočtu zhruba 250 tisíc korun. Tělo pak fotbalista společně se svými komplici rozřezral na kusy a hodil psům. Zbylé ostatky zalil betonem. Za únos a vraždu ho soud poslal do vězení na 22 let.

Nový rok, nový začátek

Fernandes se na začátku roku dostal po sedmi letech na svobodu. Připustil, že se spikl s komplici, kteří zavraždili Elizu Samudiovou, a že její tělo hodil psům. Přímou angažovanost ale popíral.

Příběh mezi lidmi vyvolal kritiku a vztek. Hlavně poté, co mu druholigový klub Boa Esporte nabídl angažmá. Loňský vítěz třetí nejvyšší brazilské soutěže podepsal s 32letým brankářem dvouletý kontrakt pouze měsíc po jeho propuštění z vězení. „Je to nová příležitost. Jsem velmi šťastný a motivovaný, že tady můžu být,” radoval se tehdy Fernandes na tiskové konferenci. Po pár týdnech ho ale nejvyšší soud stahuje zpátky a nový začátek brazilské hvězdy rychle končí.

Reklama

Doporučované