Hlavní obsah

Konec května a lidem je zima. Teplárny začaly zase topit

Foto: Seznam Zprávy

Dodávky tepla obnovili také v Praze.

Reklama

Vzhledem k poklesu venkovních teplot obnovily Teplárna Otrokovice, Teplárny Brno i Pražská teplárenská opět dodávky tepla. Činí tak i kvůli školákům, kteří se vrátili do lavic.

Článek

„Na ochlazení jsme byli připraveni, a to i s ohledem na to, abychom zajistili tepelnou pohodu těm školákům, kteří znovu usedli po dlouhé pauze v lavicích,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Přerušit dodávky tepla se Teplárny Brno rozhodly minulý týden s nástupem teplého počasí. K obnovení dodávek kvůli ochlazení nedochází sice pravidelně, ale nejde ani o mimořádnou událost.

Například v roce 2013 se dodávky přerušily sice již 24. dubna, o měsíc později se však s citelným ochlazením musely obnovit a definitivně byla topná sezona ukončena až 4. června 2013. Bez ohledu na obnovení dodávek se letošní topná sezona opět zařadí mezi ty teplejší v posledních třech dekádách. Například letos v únoru činila odchylka proti dlouhodobému normálu více než 4 stupně Celsia.

Vzhledem k ochlazení, které nastalo, a upravené meteorologické předpovědi počasí na tento týden, která předpokládá nižší průměrné teploty než byly avizovány v závěru minulého týdne, obnovuje dnes dodávky pro vytápění také Pražská teplárenská, a to s největší pravděpodobností až do konce týdne, tedy do neděle 31. května, kdy i podle vyhlášky oficiálně topné období končí.

Reklama

Doporučované