Hlavní obsah

Konec ledna a první půlka února budou nejchladnějším obdobím zimy

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Konec ledna a první půlka února by měly přinést ochlazení. Sníží se rychlost foukání větru. Sníh přetrvá pouze ve vyšších polohách a místy se může vytvořit pouze inverzní oblačnost.

Článek

Páteční teploty by se měly během dne pohybovat od –1 až do +1 stupně. Ráno bude pravděpodobně náledí. Zafouká mírný vítr a podnebí by mělo být polojasné.

Rovněž máme možnost spatřit zatmění Měsíce v pondělních ranních hodinách. Studený by rovněž mohl být i začátek února, obdobně jako v lednu a únoru roku 2012. Oteplení by mohlo přijít okolo desátého až patnáctého února.

Konec ledna by měl být studený a únor dokonce nejstudenějším měsícem této zimy. V závěrečném lednovém týdnu by teploty měly být po celý den pod nulou. Ochlazení ale nebude provázeno větším množstvím sněhové nadílky.

Sníh přetrvá pouze ve vyšších polohách. Ochlazení bude zdůrazněné ztišením větru. Na sklonku týdne a v následujícím týdnu bude rychlost větru klesat. Místy se může vytvořit nízká inverzní oblačnost, ta ale nebude mít díky suchému vzduchu dlouhého trvání.

Reklama

Doporučované