Hlavní obsah

Konec veřejných útoků, ale žádná dohoda. Jednání o budoucnosti Ledecké skončilo patem

Foto: ČOV / Pavel Lebeda

Ester Ledecká.

Reklama

Dnes okolo poledne proběhlo jednání v případu podpisu reprezentační smlouvy dvojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké. Agentura Sport Invest, která hvězdnou snowboardistku a lyžařku zastupuje, na středeční konferenci prohlásila, že pokud se změní ta část smlouvy, která Ledecké omezuje reklamu na sportovní výbavě, smlouvu podepíšou. To se ale zatím nestalo a obě strany se ve svých prohlášeních odmítají k situaci vyjadřovat.

Článek

„Se zástupci Svazu lyžařů České republiky jsme se dnes sešli, o celé věci budeme dál jednat. Více informací však v tuto chvíli nebudeme poskytovat,” vyjádřil se Radim Trusina za Sport Invest.

Obdobně tajemný byl po schůzce i lyžařský svaz. „Než se celá situace vyřeší, nebudeme se vyjadřovat,” řekl Seznamu Tomáš Haisl s tím, že se k celé věci vyjádří až po úplném konci sporů mezi oběma stranami. Jednání tak budou pokračovat.

Na středeční tiskové konferenci šéf Sport Investu David Trávníček zdůraznil, že nejde o výši dotací, která by pro Ledeckou měla v příští sezoně představovat 3,8 milionu, ale pouze o omezení výběru komerčních partnerů Ledecké ze strany Svazu lyžařů ČR.

Nejsilnější výroky Janka Ledeckého na adresu lyžařského svazu.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

„Svaz má podle smlouvy poskytnout Ledecké plochy o velikosti 300 cm čtverečních na sjezdařském a 400 cm čtverečních na snowboardovém závodním oblečení. Tento prostor podle nich v rámci marketingové hodnoty Ester představuje jen na sjezdovém oblečení dalších zhruba 20 milionů korun,“ tvrdí nový předseda úseku alpských disciplín Ladislav Forejtek. To Trávníček rozporuje s tím, že se jedná o podstatně menší částku.

Sport Invest požaduje, aby žádné omezení reklamních ploch nebylo a aby Ester mohla s touto otázkou nakládat dle svého uvážení. Šéf Sport Investu David Trávníček uvedl, že pokud by smlouvu podepsali, připravili by se o peníze, které za čtyři roky dokážou vydělat na celý roční rozpočet. Trávníček uvedl, že v okamžiku, kdy se změní tato jedna část ve smlouvě, tak je Ester Ledecká připravena smlouvu podepsat.

Připomeňte si: Jak se Ester Ledecká loučila s úspěšnou sezónou?Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

Janek Ledecký, otec a dlouholetý sponzor nadějné sportovkyně, ve středu na tiskové konferenci uvedl, že se Svazem lyžařů má problém 17 let, a vyzval jej k větší transparentnosti veřejných financí i k rezignaci šéfa svazu Lukáše Sobotky.

„Ester všem vzkazuje, že bude závodit, ať se děje, co se děje. Přeberte si to, jak chcete.” Na dotaz, jestli by uvažovali i o možnosti, že jeho dcera bude reprezentovat jinou zemi než Českou republiku, Ledecký odpověděl: „Úplně otevřeně musím říct, že když to jinak nepůjde, tak je to samozřejmé. Pokud nám nezbyde jiná možnost, tak jestli si tady někdo z těch funkcionářů myslí, že Ester toho nechá, protože se to někomu nelíbí, tak to se opravdu mýlí.”

Celé video: Jak se Janek Ledecký na tiskové konferenci ostře pustil do vedení lyžařského svazu:

Tisková konference.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované