Hlavní obsah

Konkurentovi Krmenčíka zasedli místo v autobuse. Neodjel proto na zápas LM

Foto: Profimedia.cz

Emmanuel Dennis odmítl odcestovat s týmem na zápas Ligy mistrů, jelikož bylo obsazeno jeho oblíbené místo v autobuse.

Reklama

Útočník belgických Brugg a spoluhráč Michaela Krmenčíka Emmanuel Dennis neodcestoval s týmem k utkání Ligy mistrů. Důvod? Hvězdě někdo zasedl místo v autobuse. Dennis se urazil, odmítl s týmem odjet a byl vyřazen z kádru.

Článek

Zní to až neuvěřitelně, ale je to tak. Útočný klenot belgických Brugg Emmanuel Dennis neodcestoval se spoluhráči k utkání základní skupiny Ligy mistrů kvůli tomu, že mu někdo zasedl oblíbené místo v autobuse.

O bizarní situaci informoval mezi prvními belgický Het Laatste Nieuws. Dennis měl týmový autobus po hádce o své oblíbené sedadlo opustit a odmítnout se do něj vrátit, pokud mu nebude uvolněno.

Místo toho ale byl autor pěti ligových branek z minulé sezony kvůli svému chování vyřazen z kádru. „Emmanuel byl připravený do zápasu, ale není v nominaci. Nechoval se podle klubových pravidel, to je vše, co k tomu chci říct. Raději bych se bavil o hráčích, které mám pro zápas s Borussií k dispozici,“ vysvětlil trenér Brugg Philippe Clement na tiskové konferenci.

I v této situaci se ale dá uplatnit pořekadlo „všechno zlé je k něčemu dobré“. Ne tedy pro uraženého Emmanuela Dennise, ale pro jeho spoluhráče Michaela Krmenčíka. Český útočník dostal totiž, i díky nečekané absenci svého konkurenta, šanci vůbec poprvé v Lize mistrů v dresu Brugg v základní sestavě.

Český reprezentant se ale proti Dortmundu prosadit nedokázal a po 66 minutách, už za rozhodnutého stavu 3:0 pro domácí, střídal. Rozjetého Erlinga Hålanda v dresu Borussie by ale nejspíše nedokázal gólově předčit ani z týmu vyřazený Dennis. Håland dal totiž Bruggám dva góly, což se Dennisovi zatím nepovedlo vstřelit ani v celé probíhající sezoně.

Nigerijského střelce přitom staví respektovaný fotbalový server Transfermarkt do pozice druhého nejhodnotnějšího hráče belgického mistra. Jeho tržní hodnota se pohybuje okolo 16 milionů eur, v přepočtu tedy zhruba okolo 420 milionů korun.

Ve 23 letech má Dennis potenciál stát se posilou největších klubů světa, jak se ale znovu ukázalo, má problém s disciplínou. I proto tak o něj velké kluby zatím nemají zájem. Bruggy přitom doufaly, že ho v létě prodají za velké peníze. Nabídka na požadovaných 20 milionů eur, tedy více než půl miliardy korun, do Belgie ale nepřišla.

Jediný, kdo o mladého útočníka projevil zájem, byl anglický West Bromwich Albion. Aktuálně předposlední tým Premier League ale chtěl Dennise přivést nejdříve jen na hostování, s čímž vedení Brugg nesouhlasilo, a z přestupu tak nic nebylo.

Spíše než přestup bude muset Dennis momentálně řešit svou pozici v klubu. I přesto, že je trenér Brugg Philippe Clement médii brán za shovívavého, jeho chování bude určitě mít dohru.

Velmi těžko se s chováním nigerijského útočníka hledá přímé porovnání, přesto ale minimálně z části podobné případy známe. Vzpomeňme třeba na případ českého záložníka Martina Haška, který se Spartou odmítl odcestovat na soustředění, ne tedy kvůli sedadlu v autobuse, ale snaze vynutit si přestup.

Výsledkem bylo přeřazení Haška do B týmu, načež hráč reagoval vypovězením smlouvy. Momentálně má jinak talentovaný fotbalista podle nepravomocného verdiktu Spartě zaplatit 22 milionů korun za nedodržení kontraktu. Vzhledem k tomu, že ještě v létě požadovaly Bruggy za Dennise půl miliardy, měl by nigerijský útočník své další kroky pořádně zvážit…

Reklama

Doporučované