Hlavní obsah

I roboti umí tancovat u tyče. Předvedli to v nočním klubu v Las Vegas

V rámci technologického veletrhu se představily robotické tanečnice u tyčeVideo: AP

 

Reklama

V rámci technologického veletrhu CES uvedl britský umělec robotické tanečnice. Jsou vytvořené z odpadních materiálů a místo hlavy mají průmyslové kamery. Autor tak chce upozornit na problematiku neustálého sledování „Velkým bratrem“.

Článek

Roboti už ovládli i moderní tanec zvaný pole dance - tanec u tyče. Předvedli to v jednom z nočních klubů v Las Vegas v rámci každoročního světového veletrhu technologie Consumer Electronics Show (CES).

Tanečnice jsou dílem londýnského umělce Gilese Walkera. Robotky vytvořil při zkoumání problematiky voyerismu, tedy sexuální úchylky, kdy jedince vzrušuje sledování nic netušících objektů.

Walker považuje vystoupení ve striptýzovém klubu za umělecký projekt. Jeho objekty mají totiž místo hlavy připevněné kamery. Celé je vytvořil z vyhozených materiálů, které našel na skládkách, jako například ze zbytků aut.

„Je to spojené s tím, že když jsem roboty vytvářel, po celém Londýně rozmístili kamerové systémy. A je to jako, kdyby vás někdo pokradmo pozoroval na každém rohu,” vysvětlil umělec.

Majitel nočního klubu uvedl, že si tančící robotky najal, protože mnoho lidí se v přítomnosti lidských striptérek necítí dobře. „Chtěli jsme přilákat nové publikum, které si řekne: To zní jako zábava,“ uvedl.

Reklama

Doporučované