Hlavní obsah

Kop zezadu, pak další rány. V Brně zachytil mobil brutální napadení mladíka ochrankou

V Brně řeší incident, při němž mladíka brutálně napadl člen ochranky.Video: Antonín Beneš

 

Reklama

Na sociálních sítích se šíří video z brněnských Chrlic. Mladíka na Letní noci brutálně zneškodnil člen ochranky. Případ řeší policisté.

Článek

Šel se vymočit ke stromu mimo vyhrazený prostor. Drobný prohřešek zaplatil několikadenním pobytem v nemocnici. Mladíka na páteční Letní noci v brněnských Chrlicích o víkendu brutálně zneškodnil člen tamní ochranky. Případ vyšetřuje policie.

Video z incidentu se šíří na sociálních sítích. Mladý muž na něm vyjde mimo prostor ohraničený páskou a chystá se vykonat potřebu. Rychle za ním zamíří člen ochranky a kopem do zad jej srazí k zemi. Později mu ještě přidá dvě rány rozevřenou pěstí.

Reportérkám Seznamu se podařilo napadeného kontaktovat. Je jím Cosmin Mihai Miculescu, Čech s rumunskými kořeny. Po první ráně si nic nepamatuje. „Zůstal jsem tam ležet v bezvědomí,” uvedl napadený.

Lékařskou péči vyhledal teprve v pondělí, v nemocnici zůstal na pozorování do středy. Žádné následky si z útoku neodnesl. Dostal ochranný límec na krk, ale bolest zad nemusí souviset s pátečním útokem.

Nahrávku na internetu sdílel svědek napadení Antonín Beneš. Incident se odehrál okolo půlnoci. „Ochranka nevyzvala pana Miculesca k tomu, aby opustil zónu, která sice byla jasně opáskovaná, ale ten zásah byl naprosto neadekvátní. Napadenému neposkytla ani první pomoc, nechala ho tam ležet,” řekl svědek.

Případem se zabývají policisté. „Uvítáme jakékoliv svědectví k tomuto případu,” sdělil krajský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Chrlickou Letní noc pořádá Petr Křesťan. Tvrdí, že se za poslední čtyři roky nic podobného nestalo. „Je špatné, co ten kluk z ochranky udělal, neovládl se. Velmi nás to mrzí, ale pořád jsme těm lidem říkali, že tam nesmí. Strhávali pásku, my jsme to museli opravovat. Byli drzí a sprostí,” řekl Křesťan.

Miculescu nic podobného neslyšel. „Je pravda, že předtím ta páska byla stržená a pohybovala se tam nějaká děcka. Asi někoho jiného varovali, ale mě určitě ne. Celou dobu jsem byl na parketě a pak jsem dostal ránu do zad,” řekl poškozený.

Dodal, že chtěl jít na veřejné toalety, ale odradil jej dav čekajících. „Chtěl jsem si jít udělat potřebu na toaletu, to se nedalo. Smrdělo to tam a byla tam obrovská fronta. Na akci byly jen čtyři záchody pro spoustu lidí,” řekl Miculescu.

Organizátoři nebyli schopní vysvětlit, jakým způsobem ochranku zajišťovali. Podle informací Seznamu se o pořádek starali lidé z bezpečnostní agentury, kteří neměli řádně podepsané smlouvy.

Na incident ve středu ráno upozornil brněnský deník Rovnost. O reprodukci hudby na akci se staral DJ Boris. „Celá věc mě samozřejmě mrzí, protože se snažím na akce přilákat co nejvíce lidí, a ochranka, která dostává díky mně práci, se chová takto a vrhá na mé akce špatné světlo,” napsal na facebookovém profilu.

Reklama

Doporučované