Hlavní obsah

Komplikovaná povolební vyjednávání v Německu a vystřižený Spacey

Dnešek očima Aleše Černého.

 

Reklama

Co přinesl čtvrtek 9. listopadu? Podívejte se na přehled toho nejzajímavějšího podle reportéra Aleše Černého.

Článek

Hollywood dál bojkotuje herce Kevina Spaceyho. Podle agentury AP chce režisér Ridley Scott vystřihat všechny scény se Spaceym z nového dokončeného filmu Všechny prachy světa. Ty pak přetočí s náhradním hercem. Spacey, obviněný ze sexuálního obtěžování, měl ale ve filmu hlavní roli. Můžeme tedy odhadovat, že to nebude lehká práce.

Země, ve kterých se platí eurem, jsou v nejlepší ekonomické kondici za poslední dekádu. Podle Evropské komise vzroste letos HDP 28 členských zemí o 2,3 procenta. Na přední příčce se drží Česká republika. Hospodářství podle Evropské komise u nás vzrostlo dvojnásobně rychleji, než je průměr eurozóny.

Nový samořiditelný minibus v Las Vegas měl hned první den provozu dopravní nehodu. Autonomní auto sice samo zastavilo, když senzory rozpoznaly blížící se srážku, bohužel přijíždějící řidič to samé nedokázal. Vše naštěstí skončilo jen odřeným blatníkem.

Rozmáhá se nám tu nešvar mezi státními a městskými podniky - vydat dluhopisy a potom zmizet z veřejného registru smluv. Zachoval se tak ČEPS nebo Pražská plynárenská. Pokud se totiž cenné papíry podniku veřejně obchodují, smlouvy v registru být nemusí.

Komplikovaná povolební vyjednávání o nové koalici mají i v Německu. V Berlíně spolu jednají tři strany, nemohou se ale dohodnout ve 125 sporných bodech.

Reklama

Související témata:

Doporučované