Hlavní obsah

Kopřivnice dokončuje rekonstrukci bytů pro seniory nebo nepohyblivé lidi

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kopřivnice dokončuje rekonstrukci bytů zvláštního určení na Masarykově náměstí za téměř 35,5 milionu korun. V bytech už byly opraveny omítky, instalovány sádrokartonové podhledy, jsou tam nové kuchyňské linky i koupelny.

Článek

Oprava domu známého jako Dům s pečovatelskou službou bude hotova do konce roku. Jsou zde především malometrážní byty, které patří městu. Jsou určené zejména pro seniory a tělesně handicapované. „Díky rekonstrukci se budova z 20. let minulého století dočkala výměny rozvodů vody, odpadů, elektřiny, vytápění i vzduchotechniky, nových oken z prostor bývalých pavlačí a protipožárních vstupních dveří do jednotlivých bytů,“ uvedla mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

V koupelnách jsou nové obklady a dlažba či žebříkové radiátory. „Původní vaničky nahradily prostornější bezbariérové sprchy, na toaletách jsou praktičtější závěsné záchody. Kuchyně se dočkaly nových linek s nerezovými dřezy, varnými deskami, troubami a odsavači par,“ uvedl Adam Ondrašík z odboru majetku města.

Město průběžně reagovalo na připomínky nájemníků. „Například do kuchyňských linek jsme přidali jednu polici navíc, což vedlo k navýšení úložného prostoru v dosahu hůře se pohybujících seniorů,“ uvedl Ondrašík.

Práce se dělaly v etapách po šesti bytech, v době rekonstrukce se nájemníci přestěhovali do připravených volných bytů. Obyvatelé 18 bytů se už mohli vrátit do svých domovů.

„Obyvatelé domu museli snášet hluk a zvýšenou prašnost, bez toho se žádná tak rozsáhlá rekonstrukce neobejde. Myslíme si však, že výsledek stojí za to a zhruba stoletý dům opět odpovídá modernímu bydlení splňujícímu všechny bezpečnostní normy,“ uvedl místostarosta Dušan Krompolc (ANO).

Nyní začala poslední etapa rekonstrukce. „Bude dokončeno zateplení objektu a posledních devět bytů - šest z nich je momentálně volných a slouží jako přechodné ubytování během rekonstrukce. Všechny práce by měly být hotovy během prosince,“ uvedla Macháčková.

Reklama

Související témata:

Doporučované