Hlavní obsah

Kořenecký okruh letos sjíždí více běžkařů než loni

Ilustrační foto.

Reklama

Zájem o běžkařské trasy je větší než loni. Na Drahanské vrchovině je z osmi okruhů sjízdný Kořenecký-golfový okruh dlouhý 8,5 kilometru a upravená trasa je také na Benešovském okruhu, který celý měří téměř 15 kilometrů.

Článek

„S náporem návštěvníků ale vznikají i komplikace. Areál Kořenec proto například zpoplatnil parkoviště,“ řekla recepční Ivana Doušková.

„Běžkařů je daleko víc než v minulém roce. Sněhové podmínky jsou příznivé a jiné vyžití navíc venku moc není. Vznikají ale také komplikace, a to především s parkováním. Minulý víkend to byl úplný chaos a lidé stáli i na soukromých pozemcích, přitom máme místo pro 100 aut. Zavedli jsme ode dneška do neděle poplatek za parkovné 50 korun na den, chceme, aby to mělo nějaký řád,“ uvedla Doušková.

Lidé by podle ní měli raději odstavit svá auta na parkovišti střeženém kamerovým systémem než na soukromých pozemcích v obci, kde riskují odtah. Padesátikorunový poplatek zahrnuje také svoz odpadu, jelikož ho s otevřením výdejového okénka výrazně přibylo. Areál na svých webových stránkách upozorňuje návštěvníky i na to, aby při pohybu v golfovém areálu dodržovali pokyny a nevstupovali například do prostoru greenů a neničili tak jejich povrch.

Sjízdný Kořenecký-golfový okruh nabízí nenáročnou trasu s mírným a pozvolným převýšením. Trasa okruhu vede převážně lesem a v jeho těsné blízkosti prochází přímo přes jamkové golfové hřiště.

Reklama

Doporučované