Hlavní obsah

„Do odvolání rušíme všechna představení.“ Covid doléhá na divadla

Foto: Shutterstock.com

Divadla musí rušit představení kvůli covidu. (Ilustrační snímek)

Reklama

Změny v programu, rušení představení, ale i pozastavení provozu. Covid převrací programy divadel v Česku.

Článek

Řada divadel je nucena měnit program, nebo zcela přerušit provoz kvůli onemocněním covidem a nařízeným karanténám.

Divadlo na Vinohradech v pátek oznámilo na sociálních sítích, že ruší až do odvolání všechna představení. Do neděle nehraje ani soubor Švandova divadla, na smíchovské scéně hrají jen jeho hosté a kvůli nemoci ruší páteční a sobotní reprízu muzikálu Cabaret Divadlo bez zábradlí.

Celkem 12 představení zrušila v tomto týdnu podle svých webových stránek i Městská divadla pražská.

„Diváci budou v následujících dnech postupně e-mailem nebo telefonicky informováni o náhradních termínech představení, výměně vstupenek nebo vrácení vstupného. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení,“ uvedlo Divadlo na Vinohradech na svém profilu na sociální síti Facebook.

Švandovo divadlo už ve středu zveřejnilo informaci, že je soubor kvůli covidu až do konce týdne uvězněný doma.

„Snažíme se vymyslet, jak pro vás na této zprávě najít nějaká pozitiva, jak ji odlehčit, ale všechny nápady nám připadají pochybné a trapné. Asi i proto, že nás prostě nastalá situace moc mrzí,“ omlouvá se divadlo na Facebooku.

Naopak Studio Dva v centru Prahy zatím hlásí, že v nejbližších dnech nechystá změnu programu.

„Každý den je trochu ruská ruleta, každý den herce poctivě testujeme. I nám se už samozřejmě stalo, že jsme kvůli onemocnění museli rušit, ale teď aktuálně před námi nic takového není,“ popisuje Tomáš Přenosil, který se stará o marketing a propagaci Studia Dva.

S nástupem nové pandemické vlny, vyvolané variantou koronaviru omikron, znatelně přibylo odvolaných představení a dalších změn i v brněnských divadlech. Činohra Národního divadla Brno zrušila kvůli karanténě v části souboru všechna představení až do neděle.

Kvůli nemoci měnilo program ve středu a ve čtvrtek také Městské divadlo Brno. K úplnému zastavení provozu ale ještě žádné z brněnských divadel nepřistoupilo, v příštích dnech plánují několik premiér.

Reklama

Doporučované