Hlavní obsah

Očkování bez registrace? Nově i v Kotvě v centru Prahy

Obchodní dům Kotva na náměstí Republiky v Praze.

Reklama

Další očkovací centrum proti covidu-19 se 13. prosince otevře v pražském obchodním centru Kotva. Provozovat ho bude Všeobecná fakultní nemocnice (VFN).

Článek

Celkem bude v Praze 80 očkovacích center, zhruba šestina ze všech 450 v Česku. Podle ministr zdravotnictví v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) se zvyšuje i počet dávek aplikovaných praktickými lékaři, ve středu jich bylo 28 700.

„Objem se výrazně zvýšil, a to si myslím, že je ten klíč. Nemůžeme se donekonečna spoléhat na velká očkovací centra,“ uvedl dnes Vojtěch. Přesto se v nich zatím podá očkovacích látek většina.

Za středu zdravotníci celkově aplikovali více než 83 700 vakcín, očkování praktických lékařů tak tvořilo asi třetinu. Celkově je zapojeno asi 3300 ordinací, které podaly 1,69 milionu vakcín. Jihočeský hejtman a předseda rady asociace krajů Martin Kuba (ODS) v minulých týdnech kritizoval, že očkuje jen asi polovina praktických lékařů.

Zdravotníci dosud podali téměř 13,6 milionu dávek vakcíny. Ve středu se jejich počet zvýšil o 83 765, což je zhruba o 24 000 víc než před týdnem. Na očkování první dávkou přišlo ve středu téměř 13 000 lidí, podobně jako v úterý. Třetích posilujících dávek bylo asi o 14 000 víc než v úterý, dostalo ji zhruba 60 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované