Hlavní obsah

„Přišel borec a chtěl mě napadnout.“ Babiš ukázal fotografii zbraní

Foto: Facebook Andreje Babiše (https://www.facebook.com/AndrejBabis), Seznam Zprávy

Premiér v demisi Andrej Babiš.

Reklama

aktualizováno •

Premiér v demisi Andrej Babiš měl být podle informací, které uveřejnil ve facebookovém videu, v ohrožení. Ukázal fotografii zbraní, které si na něj měl pachatel přinést.

Článek

„Včera sem přišel takovejhle borec a chtěl mě napadnout. Měl tady tuhle kudlu, tu pistoli a policie ho zpacifikovala na vrátnici. Ano, i to se stává,“ řekl Babiš.

Policie zatím incident nechtěla komentovat. Na dotaz Radiožurnálu, který informaci jako první zveřejnil, uvedla, že informace budou k dispozici v pátek.

Babiš ve videu, kde situaci zmínil, obhajoval vládní protikoronavirová opatření. Odpovídal jistému pětadvacetiletému Davidovi.

Mluvčí pražské policie dnes večer na dotaz ČTK řekl, že ví o incidentu na úřadu vlády. „Víme o něm, zadokumentovali jsme ho a pražská policie ho prověřuje,“ dodal Rybanský.

Není to poprvé, kdy premiér Babiš čelil výhrůžkám. Na konci února v diskusním pořadu CNN Prima News uvedl, že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu. Policie potom střežila premiérův dům. Podezřelý muž byl zatčen ve Španělsku a policie ho obvinila za vydírání. „Ten pán mi napsal omluvný dopis,“ uvedl Babiš v půlce dubna. O měsíc později se muž dohodl se státním zástupcem na dvouletém podmíněném trestu a soud dohodu schválil.

Reklama

Související témata:

Doporučované