Hlavní obsah

Rande naslepo prodloužil lockdown. Číňanka uvázla v bytě tichého nápadníka

Foto: Profimedia.cz

Toto není fronta nápadníků Wang, nýbrž výjev z masového testování v Čeng-čou, kde žena uvázla během rande naslepo.

Reklama

Číňanka Wang si vyrazila na rande naslepo. Než ale stihla dojíst, město se ocitlo v lockdownu. Bizarní příběh Wang, která zůstala několik dní zavřená v bytě cizího nápadníka, se (k jeho „nadšení“) stal internetovou senzací.

Článek

Zní to trochu jako noční můra introverta. Rodiče jsou nesví, že mají doma nezadanou dceru. Domluví jí šňůru rande naslepo s cizími muži, dcera tak odjíždí ze Šanghaje do jiné provincie a plní jejich přání. Při večeři v bytě „nápadníka číslo pět“ vláda vyhlásí lockdown. Nejenže jde o lockdown „po čínsku“. Nápadník je navíc nemluvný.

Jít na rande v Čeng-čou bylo poměrně riskantní samo o sobě. Kvůli několika případům covidu-19 končily v karanténě tisíce lidí. Přesto si Číňanka Wang ze Šanghaje na přání rodiny domluvila týdenní výlet za nápadníky.

Wang se bizarním zážitkem pochlubila na sociálních sítích. „Už stárnu, takže mi rodina domluvila více než 10 rande naslepo. Moje páté rande mi chtělo předvést kuchařské umění a pozvalo mě k sobě domů na večeři,“ říká Wang v jednom z videí.

Podle videí zveřejněných čínskými médii Wang na WeChatu zdokumentovala také počátky nového vztahu. Nápadník pro ni vaří, uklízí, a když dáma usne, pracuje na notebooku. „Kromě toho, že je němý jako dřevěný manekýn, všechno ostatní na něm je docela dobré,“ řekla Wang v úterý listu The Paper.

„Navzdory tomu, že je jeho jídlo průměrné, je stále ochotný vařit, což je podle mě skvělé.“ Jiskra však nezažehla. V neděli pro média uvedla, že situace „není ideální“ a jsou v mrtvém bodě.

V Čeng-čou se za poslední týden vyskytlo více než 100 případů onemocnění, uvádí státní médium Global Times. Ve městě bylo v úterý nařízeno zavřít podniky a rozjelo se hromadné testování 12,6 milionu lidí s cílem odhalit „tiché přenašeče“. V rámci čínské politiky nulové tolerance ke covidu-19 vláda vyhlašuje lockdowny nečekaně a mnohdy s okamžitou platností.

Zkušenost Wang tak není ojedinělá. Minulý měsíc se v Si-anu, městě terakotové armády, ocitl v lockdownu muž, který byl uprostřed stěhování. Peřinu si musel půjčit od sousedů. Na rozdíl od Wang se nestal internetovou senzací. Hashtag související s jejím příběhem si na sociální síti Weibo zobrazily miliony lidí.

Na druhou stranu nečekaná sláva Wang není nic příjemného pro jejího (zřejmě jen) dočasného partnera. Některá videa tak z internetu stáhla. „Přátelé mu volali a myslím, že to mělo dopad na jeho život, takže jsem videa prozatím stáhla,“ řekla v úterním videu. „Děkuji všem za pozornost. Doufám, že epidemie brzy skončí a moje svobodné sestry si brzy najdou vztah.“

Reklama

Související témata:

Doporučované