Hlavní obsah
Online

Aktuálních případů koronaviru je v Česku nejvíc od počátku epidemie

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto

Reklama

aktualizováno •

Dění kolem koronavirové epidemie v Česku sledujeme v online zpravodajství.

Článek

Co byste měli vědět:

- k dnešní půlnoci evidovalo ministerstvo zdravotnictví dalších 232 nových případů.

- Počet osob, které prodělaly covid-19 dosáhl 16 574. Aktuálně se léčí více než 4 623 osob, z toho 124 v nemocnici.

- Nejhorší je nadále situace na Prachaticku, následují okresy Frýdek-Místek a Nymburk.

Dění jsme sledovali také v pátek

  • Dnes 66 nových případů

    Za dnešek bylo zatím potvrzeno v České republice 66 nových případů koronaviru. Aktuálně nemocných je 4674, to je nejvyšší počet od začátku epidemie v zemi.

  • Aktuálních případů koronaviru je v ČR nejvíc od počátku epidemie

    S koronavirem se v ČR aktuálně léčí nejvíce lidí od počátku epidemie v březnu, a to 4674. Vyplynulo to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Za pátek přibylo 232 potvrzených případů, za dnešek zatím 66, celkový počet případů nemoci covid-19 tak v Česku dosáhl k číslu 16 640. V souvislosti s nákazou zemřelo 382 lidí.

    Aktuálně nemocných v ČR přibývá poslední zhruba dva týdny. Naposledy byl jejich nejvyšší počet zaznamenám 11. dubna, kdy se s nákazou léčilo 4628 lidí.

  • Máte koronavirus? Je pátek po pracovní době, kontakty si obvolejte sami, řekli na hygieně

    Mezi osmi členy jedné rodiny se nákaza objevila u čtyř lidí. Infekci přinesl domů syn z baru Techtle Mechtle a začalo martyrium s hygienickou stanicí. I když hygiena tvrdí, že stále trasuje nové kontakty, tak příběh jednoho z účastníků akce, který se koronavirem nakazil, ukazuje na přesný opak. Hygiena mu totiž řekla, aby si lidi, s nimiž přišel do styku, obvolal sám.

    Na základě popsaného příběhu pak hlavní hygienička Jarmila Rážová oznámila, že celá věc bude prošetřena.

  • Začalo testování v domově pro seniory v Havířově

    Odběrový tým v sobotu zahájil dvoudenní testování v Domově pro seniory Havířov. Ředitel Milan Dlábek řekl, že testy by mělo podstoupit zhruba 90 klientů a 45 zaměstnanců. Jde o klienty z traktu A ve středisku Luna, v této části zařízení se nákaza dosud neobjevila. Testy absolvují také zaměstnanci pomocných provozů jako kuchyň či prádelna.

    Domov má ve středisku Helios jednoho nakaženého seniora a dva pracovníky, jeden klient v souvislosti s nákazou zemřel. Horší je situace ve středisku Luna, kde je aktuálně deset pozitivních uživatelů a 11 nakažených zaměstnanců, také v tomto středisku jeden senior zemřel.

  • Obce by mohly dostávat data o počtu nakažených

    Šéf ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek navrhne, aby starostové obcí s rozšířenou působností jednou týdně dostávali data o počtu nemocných covidem-19 ve svém obvodu.

  • Do kin nedorazily hollywoodské trháky. A nepřišli ani diváci

    Návštěvnost tuzemských kin zdaleka nedosahuje loňských čísel. Důvodem je pandemie koronaviru, kvůli níž na čas přestala kina hrát.

    Ani po rozvolnění opatření se lidé do kinosálů nehrnou. Částečně je za tím obava z nákazy a mnoha příznivcům mainstreamových filmových žánrů v současné době chybí hojně navštěvované akční filmy nebo sci-fi z utlumené hollywoodské produkce.

  • Festival pantomimy bude letos bez zahraniční účasti

    Devátý ročník festivalu pantomimy Mime Fest v Poličce na Svitavsku bude letos kvůli koronaviru bez širší mezinárodní účasti. Zaměří se od 16. do 19. září na českou a slovenskou uměleckou tvorbu, uvedla za organizátory Petra Jílková.

  • Kvůli koronaviru leží v nemoci 124 lidí

    K sobotní půlnoci hlásí ministerstvo zdravotnictví 232 nových případů, celkem se tak s covid-19 v Česku potýká 4 623 pacientů, z toho 124 v nemocnici. V pátek laboratoře provedly 7 205 testů.

    Tempo nárustu nových případů však v pátek mírně zvolnilo, v předchozích třech dnech denní nárůsty překračovaly 250.

Reklama

Hlavní zprávy