Hlavní obsah

Video: Udělejte to teď! Tak vypadá kampaň za posilující dávku v Británii

Bez komentáře: Britská očkovací kampaň na posilující dávku.Video: twitter/UKHSA

 

Reklama

Ve Velké Británii se varianta omikron šíří rekordní rychlostí. Země za poslední den ohlásila 90 629 případů nákazy. V Anglii varianta omikron představuje přes 60 procent zachycených případů, nejrozšířenější je v Londýně.

Článek

„Každý dospělý člověk v zemi nyní potřebuje dostat posilující dávku vakcíny covid-19, protože dvě dávky neposkytují dostatečnou ochranu proti omikronu.“

To je hlavní motto masivní očkovací kampaně, kterou rozjel kabinet britského ministerského předsedy Borise Johnsona. Vláda nakoupila v jeden den všechny titulní stránky velkých britských medií a zaplatila kampaň na sociálních sítích.

Souběžně běží i kampaň zaměřená na dobrovolníky, aby například pomohli s organizací front v očkovacích centrech.

„Nyní je jasné, že dvě dávky vakcíny prostě nestačí k zajištění úrovně ochrany, kterou všichni potřebujeme. Ale dobrá zpráva je, že naši odborníci jsou přesvědčeni, že třetí dávkou, posilovací dávkou, můžeme úroveň ochrany opět zvýšit,“ citovala BBC britského premiéra.

Očkovat se v Británii může každý starší 18 let poté, co mu uplynuly tři měsíce od podání druhé dávky. Data dokládají, že se apely vlády na rychlé očkování neminuly účinkem. Například v pondělí 20. prosince si pro vakcínu došlo v souhrnu téměř 900 tisíc lidí. Cílem kampaně je očkovat denně až milion občanů.

Vtipnou kampaň na posilující dávku zvolila i americká Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, která využila oblíbený vánoční film Sám doma.

Americká motivační kampaň k posilující dávce.Video: facebook/JohnsHopkinsSPH

Na záběrech jsou vidět známí zloději Harry a Marv, v klipu označení jako delta a omikron, jak se snaží dostat k malému Kevinovi. Ten na ně shazuje svou munici označenou pro potřeby klipu jako vakcína. Zloděj omikron se samozřejmě druhé dávce úspěšně vyhne, ale posilující už ne.

Kampaň běží i v Německu. Tamní ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo spoty, jimiž chce motivovat k očkování boosterem. Ve videích vystupují například vánoční děda Weinachstmann nebo oblíbená televizní postava Bernd Stromberg.

Reklama

Doporučované