Hlavní obsah

Koronavirus zasáhl mezi malými fotbalisty v Brně

Foto: Pixabay

Koronavirus se šíří ve sportovních týmech (ilustrační snímek).

Reklama

Ve fotbalové Zbrojovce Brno se nakazil nemocí covid-19 člen realizačního týmu. Část mládežnických týmů musí do karantény.

Článek

Koronavirus v Česku stále víc narušuje přípravy sportovních týmů na novou sezonu. První případ onemocnění covid-19 řeší také ve fotbalovém klubu Zbrojovka Brno.

Podle zjištění Seznam Zpráv se nakazil člen realizačního týmu mladších žáků. „Preventivně jsou proto nyní ve čtrnáctidenní karanténě týmy U12 a U13. Vzhledem k tomu, že naše mládež trénuje na různých místech po Brně, nikoho dalšího by to zasáhnout nemělo,“ potvrdil klubový mluvčí Martin Lísal.

Členové dvou mládežnických týmů jsou pod dohledem hygieniků, po dvou týdnech v karanténě budou testováni. „Veškerý postup konzultujeme s pokyny a doporučeními hygienické stanice. S ohledem na oddělený tréninkový proces mladších žáků situace nijak neovlivňuje zbylé týmy Zbrojovky. Nevyužíváme tréninkový areál, kde by byli všichni pohromadě,“ dodal Lísal.

Fotbalisté A-týmu jsou nyní na dovolené. Letní příprava na novou sezonu v nejvyšší soutěži jim začíná ve čtvrtek. Onemocnění by nemělo zasáhnout ani do plánovaných přípravných zápasů, pokud se neprokážou další případy. Už v pátek se má ligový tým představit v Blansku. „Lze očekávat, že také členové A-týmu v letní přípravě absolvují testy na koronavirus. Podstoupili je už několikrát v uplynulých měsících,“ doplnil Lísal.

Z Brna si přivezli pozitivní test na covid-19 také tři členové hokejové reprezentace do dvaceti let. Na jižní Moravě odehráli od pátku do pondělí trojutkání proti Slovensku.

„Nebudeme jmenovat, o koho přesně se jedná, ale neprodleně jsme informovali všechny hráče a členy realizačního týmu, stejně tak jejich kluby a také rozhodčí a slovenskou stranu s tím, že další postup bude standardní podle obecně platných nařízení,“ sdělil svazový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Koronavirus i vzhledem k letní přípravě víc prostupuje do sportovních týmů. Pozitivní případy nedávno ohlásili například hokejisté Českých Budějovic nebo házenkářky Písku. Stovka lidí – mezi nimi i mladí fotbalisté pražských „S“ – se nakazila ve vinohradském klubu Techtle Mechtle.

Reklama

Doporučované