Hlavní obsah

Koruna posílila o tři haléře k euru a o haléř k dolaru

Rozhovor s analytičkou Cyrrus Annou Píchovou o důvěře k české ekonomice.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Koruna dnes mírně posílila k euru i dolaru. V 17:00 se obchodovala na 25,52 Kč/EUR a na 22,90 Kč/USD. Proti úternímu podvečeru tak získala vůči euru tři haléře a k dolaru jeden haléř. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Článek

Z domácích dat dnes Český statistický úřad zveřejnil výsledky konjunkturálního průzkumu. Důvěra v ekonomiku v červenci mírně poklesla. Ještě před zveřejněním česká měna na okamžik oslabila, poté ale okamžitě zkorigovala a v odpoledních hodinách posílila o 0,1 procenta na 25,52 Kč/EUR, podotkla Monika Junicke z Komerční banky.

„Korunu od silnějších hodnot neodradil ani komentář člena bankovní rady (Aleše) Michla. Ten, i když je znám pro svou jestřábí pozici, si myslí, že by úrokové sazby měly zůstat stabilní na současné úrovni. Jedním z důvodů je očekávání dalšího uvolnění měnové politiky ECB,“ uvedla analytička.

Zasedání Evropské centrální banky (ECB) je ve čtvrtek. Trh očekává oznámení snížení úrokových sazeb nebo alespoň signál, že k tomuto kroku dojde v září, dodala Junicke.

Reklama

Související témata:

Doporučované