Hlavní obsah

Kouč Argentiny se cítí jako zločinec i kvůli slzám Messiho. Hráči klidní spekulace o převratu

Foto: Profimedia.cz

Messiho poslední šance na úspěch s Argentinou na mistrovství světa zatím připomíná noční můru.

Reklama

Argentinu čeká proti Nigérii zápas o bytí, či nebytí na turnaji. Úřadující vicemistři světa budou odvracet vyřazení už ve skupině. Poprvé od turnaje v roce 2002.

Článek

Pro Lionela Messiho mělo být mistrovství světa v Rusku poslední šancí na velký úspěch na mezinárodní scéně. Jenže Argentinci se po remíze 1:1 s Islandem a porážce 0:3 s Chorvatskem ocitli na hraně vyřazení.

Argentinský debakl s Chorvatskem podle Messiho maminky její syn oplakal. „Měl slzy v očích. Jeho snem je vyhrát mistrovství světa. To chce nejvíce na světě,“ vyprávěla Celia María Cuccittiniová pro argentinskou televizi.

Před posledním zápasem ve skupině s Nigérií se ale Argentinci v čele budou muset spoléhat i na to, že Chorvaté nevypustí zápas s Islandem.

Okolo stříbrného týmu z minulého světového šampionátu v Brazílii se navíc po děsivém výkonu s Chorvatskem vyrojily spekulace, že kompetence trenéra Jorgeho Sampaoliho přebrali zkušení hráči v čele s Lionelem Messim a Javierem Mascheranem.

Šéf argentinského fotbalového svazu Claudio Tapia ale spekulace odmítl a obvinil argentinská média, že ničí národní tým. „Vztahy s trenérem jsou naprosto normální. Na druhou stranu, když se nám hráčům něco nelíbí, tak to trenérovi řekneme. Kdybychom to neudělali, tak bychom byli pokrytci,“ snažil se vysvětlit situaci v týmu Javier Mascherano na předzápasové tiskové konferenci.

Zkušení hráči měli Sampaoliho přemlouvat, aby změnil rozestavení z jeho oblíbeného systému se třemi obránci na čtyřčlenný systém, který má mnohem více vyhovovat kapitánovi Messimu. Ostatně Barcelona nastupuje převážně se čtyřmi obránci.

„Proti Chorvatsku jsme Lionela skoro vůbec nevyužívali. Musíme změnit naši hru, abychom ho více zapojili do hry a on všem ukázal, jak je skvělým hráčem,“ dodal na toto téma kouč Sampaoli.

Sampaoli nepřímo přiznal, že nemá u argentinské reprezentace pevnou půdu pod nohama: „Nemůžu mluvit o věcech, které neovlivním. Můžu říct, že jsem se po porážce s Chorvatskem kvůli tlaku okolí cítil jako zločinec.“

Je ale otázkou, zda Argentině pomůže k postupu pouze změna rozestavení. Podle statistik totiž tým se čtrnácti třicátníky v kádru naběhal po Švédsku a Islandu jako třetí nejméně kilometrů ve sprintu.

Reklama

Doporučované