Hlavní obsah

Kouč Šilhavý se ve fotbalové Slavii ocitl v roli českého Ranieriho, glosují Mádl a Hošek. A vyhlížejí Holoubka

Do glosáře Luďka Mádla přišel Jiří Hošek.

 

Reklama

Získal titul, teď je druhý, ale Slavii je to podle všeho málo. Trenér Šilhavý prožívá vrtkavost fotbalového osudu.

Článek

Získali titul, sklidili ovace - a za pár měsíců se museli poroučet. V tom ohledu se příběhy fotbalových trenérů Claudia Ranieriho a Jaroslava Šilhavého mohou už velmi brzy protnout. A nebyly by ojedinělé, jak podotýká v tradičním pondělním fotbalovém glosáři Jiří Hošek, znalec anglické fotbalové Premier League.

Podobně jako Ranieri, který k pohádkovému titulu dovedl Leicester City, dopadl před ním v Chelsea i José Mourinho. A v ohrožení byl letos i jeho následník v tomto klubu, tedy Antonio Conte.

Stejně tak nyní odchod trenéra Jaroslava Šilhavého, který ji dovedl k titulu, chystá podle všech známek i pražská Slavia. Přestože je v průběžné tabulce druhá. „A srovnáváme-li osudy Šilhavého a Ranieriho, pak tady je velký rozdíl, protože Leicester se v době Ranieriho pádu pohyboval v pásmu ohrožení sestupem,“ zdůrazňuje Hošek.

Luděk Mádl, sportovní šéfreportér Seznam Zprávy, připouští v tomto tématu jistou rozpolcenost. „Chápu sentiment té části fanoušků, která si Šilhavého odchod nepřeje. Na druhou stranu mám pochopení i pro management Slavie, jenž o změně uvažuje a jedná. Šilhavého tým na podzim nesplnil výkonnostní cíle a druhá příčka v lize bez možnosti útočit na titul plus uzavřená účast ve skupině Evropské ligy jsou asi níže, než kam cílí ambice vlastníka klubu. A navíc tým postihla zjevná herní stagnace,“ zdůrazňuje Mádl.

Předpoklad, že je příchod progresivního libereckého trenéra Jindřicha Trpišovského do Edenu ve vysokém stadiu rozpracovanosti, opírá Mádl o skutečnost, že už za něj Slovan Liberec intenzivně shání náhradu. „Vím, že už se Liberec pražské Sparty zeptal, zda smí oslovit jejího mládežnického trenéra Davida Holoubka. A už je s ním také v živém kontaktu,“ podotýká. S tím, že nic jistého v tomto směru každopádně ještě není a kandidátů může být i víc. Tedy pokud opravdu Trpišovský z Liberce odejde a náhradu skutečně bude zapotřebí shánět.

Proč se vytratila důvěra slávistického vedení ve schopnosti trenéra Šilhavého? Jaké další personální změny by v Edenu mohly proběhnout a proč? Jaké nečekané jméno figurovalo na seznamu, ze kterého bude sportovního ředitele vybírat pražská Sparta? To vše zjistíte ve videu nad tímto textem.

Reklama

Doporučované