Hlavní obsah

Kouč Šilhavý si coby host přenosu utkání Hertha-Brémy může posvítit hned na tři české reprezentanty

Jaroslav Šilhavý bude hostem sobotního přenosu Televize Seznam z bundesligového utkání mezi Herthou Berlín a Werderem Brémy.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Vidět hned tři české reprezentanty v jednom bundesligovém utkání najednou není rozhodně všední věc. Když všechno dobře klapne, mohlo by se to povést v sobotním přenosu Televize Seznam z utkání Hertha Berlín – Werder Brémy.

Článek

Tým, který přenosy připravuje, proto velmi potěšilo, že pozvání přijal host vskutku exkluzivní: kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý.

V březnu se dočká dvojzápasu, o kterém se mu dost možná ani nikdy nesnilo.

Vždyť 22. března vstoupí česká kvalifikace do kvalifikace o příští Euro na slovutném londýnském stadionu Wembley proti domácí Anglii. A už 26. března „doplní“ celý sraz přátelský zápas s Brazílií v pražském Edenu.

Nominace Jaroslava Šilhavého na příští reprezentační sraz bude opravdu ostře sledovanou událostí. A lze očekávat, že omluvenek bude tentokrát opravdu minimum.

Pozor! Hned po přenosu v sobotu následuje druhý díl Jiné ligy. Co vám nabídne? Podívejte se. Video: Seznam Zprávy

O to pikantnější nádech s sebou nese sobotní bundesligové utkání, v němž Hertha Berlín hostí celek Werderu Brémy. Uvidíme, jestli v domácích barvách nastoupí tentokrát Vladimír Darida, který si po zdravotních problémech z podzimu musí základní sestavu v těžké konkurenci zase znovu vybojovat.

Hertha Berlín – Werder Brémy

Bundesligové utkání vysíláme v sobotu 16. února od 18 hodin na Televizi Seznam.

Studio moderuje Jindřich Šídlo, hostem přenosu bude reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý, experty ve studiu Jaromír Bosák a Luděk Mádl. A samotný přenos komentuje Ondřej Lípa.

Rozehraný a v plné formě by se samozřejmě Jaroslavu Šilhavému hodil převelice, zejména v situaci, kdy například Antonína Baráka z Udinese, dalšího aspiranta místa uprostřed reprezentační zálohy, nepustí do březnových bojů bolavá záda. A Bořek Dočkal teprve čeká na vyřízení svého přesunu z čínské ligy opět do Sparty.

„Vláďa Darida musí po zranění opět o své místo bojovat, ale u něj nemám strach. Je to výborný fotbalista, navíc inteligentní a poctivý kluk,“ glosuje jeho situaci Jaroslav Šilhavý. „V berlínském týmu si vybudoval skvělou výchozí pozici, šanci opět dostane,“ je si jist reprezentační kouč.

V kádru Werderu Brémy působili donedávna hned tři Češi. Náhradní gólman Jaroslav Drobný se ale v zimě přesunul do Düsseldorfu. A tak zbyla dvojice: jeho brankářský kolega Jiří Pavlenka a krajní obránce Theo Gebre Selassie.

Takže jak reprezentační trenér vidí současnou situaci a formu Jiřího Pavlenky? „Do bundesligy vlétl jako uragán, během první sezony ve Werderu se zařadil mezi top gólmany soutěže a klub se také díky jeho výkonům vyhnul sestupovým starostem. Zásadní ovšem je, že vysoko posazenou laťku udržel také v této sezoně. Klub obecně prožívá úspěšné týdny a je skvělé, že Jirka s Theem jsou pevnou součástí úspěchu,“ dodává Šilhavý, který se s Pavlenkou potkal i ve Slavii.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

Sobota 16. 2. – 18:00: Hertha – Werder Brémy

Neděle 24. 2. – 14:45: Bologna – Juventus

Středa 27. 2. – 20:45: Manchester City – West Ham

A s Gebre Selassiem zase kdysi spolupracoval ve Slovanu Liberec. „Theo svoji kvalitu prokazuje dlouhé roky. Je jedním ze služebně nejstarších hráčů Werderu a v klubu má vybudovanou vynikající pozici,“ všiml si Šilhavý.

„Jeho kariéra je obecně obdivuhodná a do jisté místy v Česku nedoceněná. Je jen málo českých hráčů, kteří by měli tak dlouhou a úspěšnou kariéru v silné zahraniční soutěži jako on,“ zdůrazňuje Šilhavý. „Theo je také důležitým článkem v reprezentaci – jeden z hráčů, který si umí vzít slovo a mluvit za kabinu.“

Jak se jmenované trojici povede v utkání Hertha Berlín – Werder Brémy budete moci spolu s Jaroslavem Šilhavým či znalcem bundesligy Jaromírem Bosákem sledovat už tuto sobotu 16. února od 18 hodin na Televizi Seznam.

Ve studiu Televize Seznam se Jaroslav Šilhavý potká tentokrát i s Jaromírem Bosákem.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované