Hlavní obsah

Koukalová končí s biatlonem, teď už nadobro. Fanouškům poslala vzkaz na videu

Koukalová je dvojnásobná stříbrná medailistka ze ZOH v Soči.Video: Šimon Felenda, Youtube.com

 

Reklama

Gabriela Koukalová končí se sportovní kariérou. Dvojnásobná olympijská medailistka a vítězka Světového poháru v biatlonu se rozhodla vydat na další životní etapu.

Článek

Světová jednička v biatlonu Gabriela Koukalová ohlásila konec sportovní kariéry. Olympijská medailistka se rozhodla vydat na další životní etapu a pověsit běžky s malorážnou puškou na hřebík.

„Nastal pro mě okamžik zásadního životního rozhodnutí. Na počátku loňského roku jsem musela přerušit svoji sportovní kariéru kvůli zdravotním problémům. Nastalo pro mě asi nejtěžší období v životě, všechno se to sešlo a já jsem byla připravená s kariérou definitivně skončit,” vysvětluje Koukalová kroky, které ji vedly k jednomu z nejtěžších rozhodnutí její kariéry.

Rodačka z Jablonce nad Nisou si chuť ukončit profesionální kariéru uvědomila během loňského roku, do jisté míry právě díky výše zmíněné pauze. Během ní si podle svých slov vyčistila hlavu a nabrala novou sílu. „Nabrala jsem novou sílu a k mému překvapení začaly zdravotní problémy ustupovat. To byl důvod, proč jsem si řekla, že své rozhodnutí o konci kariéry ještě zvážím.”

Koukalová začala s vizí o konci kariéry znovu trénovat: „Zjistila jsem skvělou věc, najednou mě nic nebolelo, tréninky mě bavily.” Vítězka Světového poháru v sezoně 2015/16 se na svůj život začala dívat z jiné perspektivy. Podle svých slov začala pociťovat radost a štěstí, aniž by potřebovala vyhrávat závody. Biatlonistka stále více bilancovala nad koncem kariéry, ale chtěla si své rozhodnutí ještě ujasnit a utvrdit se v něm.

„Dnešní krok pro mě není jednoduchý, ale rozhodla jsem se svoji sportovní kariéru definitivně ukončit. Jsem přesvědčená o tom, že je na čase vydat se na další životní etapu, na kterou se já už hrozně těším. Biatlon byl nedílnou součástí mého života a já se budu vždy snažit zapamatovat si ty hezké chvíle.”

Reklama

Doporučované