Hlavní obsah

Koupaliště v Ústí je po opravě připravené na otevření

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

oupaliště u plavecké haly v Ústí nad Labe je po rozsáhlé rekonstrukci připravené na otevření. Největší investice města v posledních letech stála přes 100 milionů korun.

Článek

„Návštěvníci budou moci využít nové bazény, vodní a další atrakce,“ řekla mluvčí radnice Romana Macová. Koupaliště se otevře 1. června.

Ve čtvrti Klíše bylo koupaliště naposledy otevřené v roce 2014. Pracovat na rekonstrukci začali stavbaři na konci ledna 2019. Zkolaudovanou stavbu město převezme 31. května.

Součástí nových nerezových bazénů jsou různé atrakce, které vybírali Ústečané v anketě. „Asi nejzajímavější bude široká dlouhá skluzavka. Pro malé děti je připraven bazén s krásně provedenou lodí, skluzavkami, vodními děly a podobně. I mimo koupaliště je řada herních prvků jako skluzavka, lezecký prvek a další atrakce,“ uvedla Macová. Odpočívat budou moci lidé na travnatém koberci.

„V nejbližší době provozovatelé zveřejní výšku vstupného do areálu, jehož kapacita je 1300 návštěvníků,“ řekla mluvčí Městských služeb Ústí nad Labem Alena Sejková. K dispozici bude návštěvníkům občerstvení. Otevřená po celé léto zůstane podle Sejkové sousední plavecká hala, která se obvykle kvůli pracím na údržbě v době prázdnin zavírá.

Původní cena za rekonstrukci venkovního areálu byla 90 milionů korun bez DPH. „V průběhu stavby došlo ke změnám, které bylo pro zdárné dokončení díla nutné provést. Příkladem úprav je dodávka a montáž kanalizačního potrubí pro odvodnění areálu, rozšíření výkopových prací pro elektrorozvody, doplnění technologie úpravy vody, změna barevnosti zpevněných ploch, sjednocení materiálů s potrubím použitým na plavecké hale,“ uvedla Macová. Přibylo zavlažování, zábradlí k opěrné zdi, pítka a další věci. „Celkem po třech dodatcích cena činí zhruba 100,2 milionu korun bez DPH,“ dodala mluvčí.

Reklama

Doporučované