Hlavní obsah

Koupit si Cristiana Ronalda? Kdy se klubům vyplatí sáhnout hluboko do kapsy

Redaktor David Janeczek a všechny otázky, které vzbouzí příchod Cristiana Ronalda do Juventusu Turín.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Juventus Turín dal za hvězdného CR7 112 milionů eur, dalších 30 milionů eur má hráč přislíbeno jako roční plat. Může se to klubu vůbec rentovat?

Článek

Po fotbalovém mistrovství světa změnil dres jeden z nejlepších fotbalistů historie. Portugalec Cristiano Ronaldo vyměnil španělský Real Madrid za Juventus Turín a vyvolal tím v severoitalském městě doslova davové šílenství. Během prvních 24 hodin po ohlášení Ronaldova přestupu koupili fanoušci více než půl milionů dresů Juventusu s Ronaldovou sedmičkou na zádech.

Vyplatí se ovšem klubu peníze, které do Ronaldova „nákupu a provozu“ investuje?

„To je otázka. U většiny hráčů se klubům investované peníze nevyplatí. Ale u Ronalda se to vrátit může. Protože Ronaldo je i jen z marketingového hlediska obrovský tahák. Stačí se podívat na prodej dresů – Juventus má z každého, tuším, 15 procent. Takže se jim už i něco vrátilo z prodeje reklamních předmětů,“ říká sportovní redaktor TV Seznam David Janeczek. „Další věc je, že Juventusu přibyly miliony fanoušků na sociálních sítích. Lépe se jim bude vyjednávat se sponzory, prodlužovat smlouvy,“ vypočítává.

Jak může příchod Cristiana Ronalda změnit italskou ligu? Co stálo za jeho přestupem a jaká jsou očekávání? Odpovědi v úvodním videu.

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu: S Radkem Nohlem o dění v pražském ANO, s Davidem Janeczkem o hvězdném CR7 a Sabinou Slonkovou o náhubku pro novináře. Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované