Hlavní obsah

Kouzelník není podvodník, víte, že vás oklame. Moderátora ošálil v přímém přenosu

V centru: Janek Rubeš a Ondřej Pšenička.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Do dalšího dílu pořadu V centru si Janek Rubeš pozval českého kouzelníka Ondřeje Pšeničku, který pravidelně vystupuje na prestižních scénách v Hollywoodu i Las Vegas.

Článek

Je magie podvod? „Je to domluva mezi divákem a kouzelníkem. Divák ví, že ho podvádím, a přistupuje na to. Rozdíl mezi podvodníkem a kouzelníkem je v tom, že kouzelník dopředu řekne, že vás oklame,“ říká Pšenička.

Svá kouzelnická tajemství nemá problém sdílet s lidmi, ale prozrazuje je jen tomu, kdo má o moderní magii opravdový zájem. V přímém přenosu nám předvedl hned několik svých triků.

Ondřej Pšenička předvedl své triky.Video: Jakub Bernáth, Seznam.cz

Zúčastnil se také soutěže Show Penn & Teller: Fool Us!, kterou pravidelně sleduje 1,5 milionu Američanů. Soutěž spočívá v tom, že kouzelník předvádí trik a porota se snaží přijít na to, jak jej provedl. Většina kouzelníků odchází s nepořízenou, Pšeničkovi se však jako jednomu z mála porotu ošálit podařilo.

„Použil jsem takovou techniku, aby na to nepřišli – ukázal jsem jim něco, co jsem sám vymyslel. Nemohli to vidět v žádné knize,“ přibližuje Pšenička. Sám ale přiznává, že při generální zkoušce se mu kouzlo nepovedlo.

Jak by z takové situace vybruslil? Jak dlouho mu trvá vymyslet nový trik? A proč je kouzlení spíše mužskou dominantou? Podívejte se na záznam.

V centru s Jankem Rubešem a Ondřejem Pšeničkou.Video: Seznam.cz

Reklama

Doporučované