Hlavní obsah

Kouzla Gabriely Koukalové. Z potíží se spodním prádlem udělá show jménem biatlon

Jací jsou čeští biatlonisté? A závidí dívky Gabriele Koukalové růžové hůlky? Odpovídá šéftrenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář.

 

Reklama

Před pár lety byl biatlon sportem pro hrstku nadšenců. Teď? Na závody v Česku chodí přes sto tisíc fanoušků a tak jako byl dosud každý Čech u televize expertem na fotbal a hokej, teď ví každý nejlíp, jestli Koukalová nestrávila na „ležce“ víc času, než měla. Co se stalo?

Článek

„Biatlon je detektivka, protože do poslední položky nikdo neví, jak dopadne. Je to adrenalin i pro diváky," řekl šéf trenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Biatlonové šílenství tento týden propukne opět naplno. Od 8. do 19. února se totiž na Biathlon Stadium v rakouském Hochfilzenu utkají ti nejlepší o tituly mistrů světa.

Kdo z Čechů? Sympatická Veronika Vítková, usměvavý Ondřej Moravec, dříč a tahoun Michal Šlesingr a hlavně krásná a vždy upravená Gabriela Koukalová – blondýnka, s růžovými hůlkami, která dokáže po závodě odzbrojit každého větou, že kdyby si neupravovala kalhotky, mohla jet rychleji.

„Gábina je svá. V určitých věcech je jedinečná, je to prostě člověk, který dokáže spoustu věcí i mimo sportovní pole. Tak jako je osobnost, která momentálně je biatlonovou hvězdou, tak výrazná je i v normálním životě,“ říká o ní Ondřej Rybář.

Proč je biatlon fenomén? Jak roste členská základna a zůstane sport populární i po odchodu současné generace sportovců?

Díky Koukalové a spol. roste biatlonová základna - což jasně ukazují žákovské závody. Před pár lety se v nich objevovalo dvacet žáků v jedné kategorii, najednou jich je trojnásobně víc. A hlásí se i sponzoři.  K mistrovství světa v Hochfilzenu je upínána velká pozornost a velké očekávání. Sledovanější sport teď v Česku zkrátka není. Jak dlouho to vydrží? Ondřej Rybář doufá, že i po současné generaci přijdou další jména, která budou biatlon držet.

Reklama

Doporučované