Hlavní obsah

Krabičky připraveny, hlásí nový výběrčí mýtného, Kellnerův CzechToll

CzechToll má hotové mýtné palubní jednotky, pokračuje v testech.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Společnost CzechToll vlastněná nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem oznámila, že dokončila výrobu 450 tisíc palubních jednotek pro nový mýtný systém.

Článek

CzechToll spustí koncem tohoto roku nový mýtný systém. Na rozdíl od dosavadního výběrčího mýta, rakouské firmy Kapsch, která vsadila na mikrovlnný systém, konsorcium CzechToll/SkyToll bude vybírat poplatky za jízdu po dálnicích a silnicích 1. třídy přes satelit.

Testovací vozy ujely po českých silnicích s novými jednotkami přes 1 milion kilometrů, uvedla firma CzechToll v dnešním prohlášení. CzechToll patří do portfolia PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Od spuštění počáteční informační kampaně ve druhé polovině srpna navštívilo novou podobu stránek www.mytocz.eu 18 tisíc uživatelů. Podle prvních zkušeností prozatím zaostává zájem o informace o novém mýtném systému u menších dopravců z České republiky a zahraničí.

„Zatímco velké společnosti se dotazují na nové povinnosti a aktivně se na přechod na nový mýtný systém připravují, menší dopravci prozatím přípravu na splnění svých povinností neřeší,“ upozornil Matej Okáli, generální ředitel společnosti CzechToll.

Dopravci mají povinnost registrovat se do nového elektronického mýtného systému a vybavit vozidla palubní jednotkou nejpozději k datu spuštění, tedy k 1. prosinci 2019. Povinnost registrace mohou splnit od 22. září 2019 na více než 200 obchodních míst, na vybraných pobočkách Hospodářské komory ČR, prostřednictvím vydavatelů tankovacích karet nebo online na stránkách www.mytocz.eu.

Reklama

Související témata:

Doporučované