Hlavní obsah

Kraj podpoří divadla nákupem lístků, dá je zdravotníkům

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Jihomoravský kraj podpoří divadla a filharmonii nákupem lístků, které pak jako poděkování za nasazení v boji s koronavirem rozdá zdravotníkům, hasičům a dalším pracovníkům.

Článek

„Na poukazy v hodnotě 500 korun dal milion korun,“ uvedla mluvčí kraje Monika Brindzáková.

Dárkové vouchery si rozdělí záchranáři, zdravotníci, pečovatelé, hygienici, hasiči a policisté. „Je to za jejich nasazení a práci v první linii boje proti pandemii koronaviru na území kraje,“ uvedla Brindzáková.

Ocenění v podobě předplacených vstupů do brněnských divadel a kulturních institucí schválili zastupitelé. „Jedná se o zaměstnance a pracovníky profesí, které byly vystaveny zvýšenému riziku nákazy v první linii při pandemii koronaviru COVID-19. Vážíme si jejich nezištné rizikové služby a příkladného přístupu v tomto nelehkém období,“ řekl hejtman Bohumil Šimek.

Podle něj kraj nakoupil dárkové poukazy u brněnských divadel a Filharmonie Brno. „Spojili jsme dohromady dva záměry, a to poděkovat a zároveň podpořit brněnské kulturní instituce, které v době nouzového stavu utrpěly také značné finanční ztráty,“ dodal Šimek.

V Jihomoravském kraji bylo podle posledních údajů hygieniků od začátku epidemie kolem 620 potvrzených případů nemoci covid-19. Více než 500 lidí se vyléčilo a 16 lidí s nemocí zemřelo.

Reklama

Související témata:

Doporučované