Hlavní obsah

Kraj začne se stavbou obchvatu Velké Bíteše za asi 83 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na přelomu března a dubna začne stavba severozápadního obchvatu Velké Bíteše na Žďársku. Jeho první část by měla být zprovozněna letos.

Článek

Kraj Vysočina vybral pro stavbu společnost Eurovia CS. Obchvat bude stát asi 83 milionů korun včetně DPH. ČTK to sdělila mluvčí kraje Eva Neuwirthová.

Stavební práce začnou kácením dřevin, sejmutím ornice a zemními pracemi. „V roce 2021 bude realizována část od napojení na silnici číslo 37 po novou okružní křižovatku v místě křížení novostavby se silnicí číslo 3791 z Velké Bíteše na Vlkov. Pro tuto část je stanoven termín zprovoznění do 30. října,“ uvedla Neuwirthová.

Celý obchvat bude měřit přes dva kilometry a bude zprovozněn na konci září 2022. Nová dvouproudá silnice v blízkosti průmyslové zóny propojí hlavní tah od Žďáru nad Sázavou se silnicí na Tišnov, povede katastry Velké Bíteše a obce Březké. Pětitisícovým městem v sousedství dálnice D1 prochází kromě státní silnice I/37 i krajská silnice II/602. Další plánovaná část obchvatu měřící několik stovek metrů by měla propojit trasy směrem na Náměšť nad Oslavou a na Rosice.

Reklama

Doporučované