Hlavní obsah

Krajně pravicový Robinson v Praze, kotouč místo burgeru a psi sebevrazi

Den očima Šárky Kabátové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události z pátku 5. dubna vybírala redaktorka Šárka Kabátová.

Článek

Poslanci hnutí ANO Milanu Pourovi asi internet nic neříká. Na konferenci se vzletným názvem Rodina a její právo v 21. století omylem pozval britského krajně pravicového aktivistu Tommyho Robinsona. Prý o něm neměl dost informací.

Pozvání zmíněného britského aktivisty – několikrát trestaného za napadení, podvody či pohrdání soudem – na půdu Sněmovny odvolal poslanec Pour jen pár hodin před začátkem konference. A když se zvedla vlna kritiky k postavě Robinsona, zalekl se a raději zrušil celou konferenci. Ačkoli je debata o rodině a právu důležitá, je vlastně dobře, že se nekonala. Kdo by chtěl po incidentu ve Vídni čelit dalšímu posměchu ze zahraničí?

A teď něco z našich řad. Pirátský poslanec Tomáš Martínek nominoval na státní vyznamenání Karla Kováře známého pod internetovou přezdívkou Kovy.

Poslanec má strach, aby lidé nepodléhali manipulaci pomocí lživých či závádějících informací. Letos ukázal prstem na Kovyho. A já Kovymu gratuluji už nyní. Pomyslné vyznamenání totiž získal už 206 dní před 28. říjnem. Od hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ten totiž napsal, že za ideologickou činnost Kovyho Hrad nemůže ocenit. A pak řekl cosi o Řádu Vítězného února.

Důvěřuj, ale prověřuj. Americká policie popřela tvrzení mladého Američana, který se prohlašoval za chlapce pohřešovaného od roku 2011.

Americkým úřadům se přihlásil třiadvacetiletý mladík, který tvrdil, že se jmenuje Timmothy Pitzen. Dítě s takovým jménem ve svých šesti letech zmizelo poté, co se svou matkou navštívilo zoo a aquapark. Chlapcova matka tři dny po záhadném zmizení spáchala sebevraždu. Mladík na policejní stanici tvrdil, že uprchl dvěma urostlým únoscům. Jenže DNA testy ukázaly, že nejde o pohřešovaného, dnes již čtrnáctiletého mladíka. Teď na případu pracuje FBI.

Což takhle dát si šťavnatý kotouč? Evropská unie plánuje zakázat používání názvosloví, které je spojeno s masem, pro popis vegetariánského jídla.

Podle britského tisku padlo v Bruselu i několik návrhů na změnu názvů konkrétních potravin. Vegetariánský burger by se tak mohl přejmenovat na vegetariánský kotouč. Lidé by se také měli brzy rozloučit s veganskými párky nebo steaky z tofu. O nové legislativě bude po květnových volbách hlasovat celý Evropský parlament.

Na konec by se hodila zvířátka. Bohužel se ale nabízí jen smutná zpráva. Ze skotského mostu se stalo místo psích sebevrahů.

Za posledních 50 let se ve vesničce Milton pokusily desítky psů o sebevraždu. Podle místních ve skotské vesnici straší, vědci ale věří v logičtější a racionálnější vysvětlení. Jeden z výzkumů totiž odhalil, že v okolí mostu žijí norci a ti psům zkrátka voní natolik, že skočí do vody. Naštěstí je na místě cedule, která vyzývá majitele k tomu, aby si psy hlídali.

Reklama

Doporučované