Hlavní obsah

Král českých vod je nejlepším podnikatelem Karlovarského kraje

EY Podnikatel roku Karlovarského kraje Alessandro Pasquale z rodinné firmy Mattoni 1873.

Reklama

Historicky první titul EY Podnikatel roku Karlovarského kraje získal Alessandro Pasquale, ředitel a spolumajitel rodinné firmy Mattoni 1873.

Článek

V roce 1990 Antonio Pasquale prodal úspěšnou firmu v Itálii a přemýšlel, kam investovat volný kapitál. Nic velkého, jen zpestření při penzi. Doslechl se o minerálních pramenech v Československu, a tak se sem vypravil. A objevil značku Mattoni.

Zbytek příběhu už zná téměř každý. Z firmy, která nebyla známá mimo východní blok, je dnes úspěšná společnost evropského formátu a z rodiny Pasqualových vládci českých vod. Otěže firmy převzal Antoniův syn Alessandro.

Ve střední Evropě je Mattoni 1873 největším dodavatelem nealkoholických nápojů, v České republice je největším výrobcem balených minerálních a pramenitých vod. V osmi zemích firma zaměstnává přes tři tisíce lidí a do jejího portfolia patří i džusy a snacky. Své výrobky vyváží do Asie, Severní Ameriky i Austrálie.

Teď se stal Alessandro Pasquale i nejlepším podnikatelem Karlovarského kraje. „Naše společnost začala v Karlových Varech a od té doby máme významnou pozici po celé republice. Vypracovali jsme se na jedničku v minerálních vodách a nealkoholických nápojích. Naše srdce ale zůstává zde – v Karlových Varech. A proto je pocta být nejen regionálním vítězem, ale i prvním výhercem v tomto kraji,“ řekl po vyhlášení Pasquale.

Porota ocenila jeho oddanost rodinné tradici, odvážného podnikatelského ducha, ale také zájem o ochranu životního prostředí.

„Tradice rodinného podnikání rodiny Pasqualových je pro nás cennou inspirací. V tuzemsku podnikatelé často obtížně hledají svého nástupce v první podnikatelské generaci a příběh Alessandra Pasqualeho jim může být příkladem, jak na to,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2019 České republiky bude vyhlášeno 3. března v Praze. Vítěz bude bojovat o titul EY Světový podnikatel roku ve světové konkurenci v Monte Carlu.

Reklama

Doporučované