Hlavní obsah

Král popu by oslavil šedesáté narozeniny

Michael Jackson by oslavil šedesáté narozeniny.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

Michael Jackson, zvaný Král popu, by oslavil šedesáté narozeniny. Za svou kariéru stihl ovlivnit miliony lidí a některé z jeho úspěchů dosud nikdo nepřekonal.

Článek

Před 60 lety se v Gary v americké Indianě narodil král, Král popu. Americký zpěvák, tanečník, skladatel, producent a choreograf Michael Jackson změnil svět hudby ještě za svého života. Některé jeho úspěchy jsou dosud nepřekonané. Kromě úspěchů byl však jeho život také plný kontroverze, jak to tak u osobností takového formátu bývá. Za svého života se nevyhnul soudům kvůli údajnému obtěžování chlapců ani extravagantnímu vzhledu. Ten mělo na svědomí kromě plastických operací onemocnění vitiligo, které způsobuje ztrátu kožního pigmentu.

Michael Jackson byl ale především skvělý umělec, jehož tvorba stále ovlivňuje generace lidí. A v mnoha ohledech byla velmi revoluční.

Ačkoliv je hledisko rozebraných desek stále méně relevantní, u Krále popu hovoří desítky milionů prodaných kusů za vše. Thriller je dosud nejprodávanějším albem historie.

Prodalo se ho 110 milionů kusů. Stalo se hitem číslo jedna současně ve Velké Británii i USA. Knihovna amerického kongresu jej zařadila do svých sbírek pro jeho nezpochybnitelný kulturní význam. Klip k písni Thriller navíc předznamenal, jak bude vypadat hudební videoklip po další desetiletí.

Více o největších úspěších Michaela Jacksona se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované