Hlavní obsah

Král stavebnin vyhlásil boj vlašáku s rohlíkem – nabídne stavařům hotovky

Jídlo vydrží v teple i několik měsíců. Mělo by změnit způsob stravování českých zedníků.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

20 deka vlašáku a tři rohlíky. Klasický oběd pracovníka na stavbě. Vít Kutnar, zakladatel největší sítě stavebnin DEK, to chce změnit. Ve své síti proto začal nabízet trvanlivá jídla, která stačí jen ohřát.

Článek

Svíčková, buřty na pivu anebo koprovka. Celkem 12 jídel zatavených v plastu, která i bez lednice vydrží půl roku – nový sortiment prodejen DEK.

„Za mě je ten trh potenciálně obrovský. Ve stavebnictví pracuje velké množství lidí a jejich stravování není vyřešené,“ vysvětluje nový podnikatelský záměr Vít Kutnar. Dodává, že v tuto chvíli jeho firma s trvanlivým jídlem teprve začíná.

„Spolupracujeme s partnerskou firmou, která pro nás vaří na našich akcích. Vyvinuli jsme 12 hotových jídel, která se dají skladovat v teple. Je to jídlo bez konzervantů a éček a jakýchkoliv barviv. Chtěl jsem něco, co budu moci dát svým dětem,“ vysvětluje Kutnar s tím, že jídla jsou připravena na principu domácích zavařenin, jak je dělávala jeho babička.

Ceny za hotové jídlo startují na 35 korunách.

Stejný krok už v minulosti udělal třeba Volkswagen, který začal nabízet párky. Dnes jich prodá víc než automobilů. „Kéž bychom byli slavnější ve výrobě jídla než v prodeji stavebnin,“ říká Kutnar.

Ve stavebninách se přitom firma stala králem českého trhu. V loňském roce utržila 21 miliard korun a ovládá dvacet procent trhu se stavebním materiálem.

Celý rozhovor s Vítem Kutnarem přineseme v magazínu Byznys zblízka už v příštích dnech.

Reklama

Související témata:

Doporučované