Hlavní obsah

Královéhradecký kraj dá na mobilní IT učebny 16 milionů korun

Foto: Pixabay.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Jde o dodávku 800 notebooků a bezdrátových per pro psaní na dotykovém displeji a 40 dokovacích skříní s napájením na notebooky. Vybavené mobilní učebny budou základní a střední školy využívat pro výuku všech předmětů.

Článek

Královéhradecký kraj na přelomu března a dubna vyhlásí soutěž na nákup mobilních IT učeben za předpokládaných 16 milionů korun bez DPH. „Veřejná zakázka na vybavení mobilních učeben bezprostředně nesouvisí se současnou koronavirovou krizí, kdy je omezena školní docházka a většina škol přešla na on-line výuku. Kraj, pokud to šlo, pomohl školám vybavit se potřebnou IT technikou už loni. Zapojily se i firmy. Kraj nyní školy znovu osloví, protože jejich požadavky na mobilní učebny se mohly změnit,“ řekla Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana.

Podmínkou dodání techniky do konkrétní školy je proškolení pedagogického sboru. Ve školním roce 2021/2022 bude každé dva měsíce s pedagogy ve školách pracovat lektor, který má za úkol prohloubit znalosti učitelů ve využívání digitálních technologií při vyučování, a to napříč různými předměty. Inspirací pro tento projekt byla návštěva pedagogů škol z Královéhradeckého kraje v roce 2018 ve Finsku.

„Zprostředkování nejmodernějších technologií a jejich používání ve výuce na základních a středních školách v kraji patří v oblasti školství mezi naše priority. IT gramotnost je jedním ze základních pilířů vzdělané společnosti,“ uvedl náměstek pro školství a sport Arnošt Štěpánek (Piráti).

Zpracováním veřejné zakázky na nákup mobilních učeben kraj pověřil Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI). Nákup mobilních učeben je součástí projektu Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji II vyhlášeného v Operačním programu Výzkum, vývoj a vzdělávání v programovém období od ledna 2021 do listopadu 2023.

Reklama

Doporučované