Hlavní obsah

Královna čeká další přírůstek do rodiny. Oznámení je drobným popíchnutím

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. bude mít další pravnouče.

Reklama

Princezna Beatrice oznámila, že se svým manželem čeká dítě. Letos to bude čtvrté pravnouče britské panovnice, které se narodí.

Článek

Britská královská rodina se opět rozroste. Letos se již narodila dvě pravnoučata královny Alžběty II., už několik měsíců se ví, že brzy přijde na svět také dcerka prince Harryho a jeho ženy Meghan. A dnes oznámila, tradičně přes královské sítě, že čeká dítě i princezna Beatrice.

Vnučka královny a dcera prince Andrewa a vévodkyně Sarah dala vědět světu, že se svým manželem Edoardem Mapelli Mozzim čeká svého prvního potomka na podzim tohoto roku. Jak se píše dále: „Královna byla informována a obě rodiny jsou velmi nadšené.“

Princezna Beatrice se vdávala loni. Využila k tomu dobu covidových omezení a svého vyvoleného, který má mimochodem z předchozího vztahu už jedno dítě, si vzala při soukromém obřadu bez pompy, která jinak náleží ke svatbám princezen královské krve. O tom, že si Mozziho vzala, informovala „jen tak mimochodem“ právě princeznina babička, když pasovala na rytíře válečného veterána, kapitána Thomase Moorea. Válečného veterána, který dojal celý svět svým pochodem na podporu britských zdravotníků a který letos covidu ve věku sta let podlehl.

Mimochodem, oznámení o narození potomka princezny Beatrice a Edoarda Mapelli Mozziho je drobným rodinným popíchnutím. Přišlo totiž v den výročí svatby prince Harryho a vévodkyně Meghan. Skoro by se chtělo říct, že je to „na oplátku“. O prvním těhotenství Meghan, když čekala Archieho, se svět dozvěděl v den svatby princezny Eugenie, sestry Beatrice.

Právě princezna Eugenie je jednou z letošních novopečených královských maminek. Letos v únoru přivedla na svět Augusta Philipa Hawke Brooksbanka. Chlapečka, který dostal jméno Lucas Philip, pak porodila v březnu Zara Phillips, dcera princezny Anny.

Reklama

Doporučované