Hlavní obsah

Hodinky tu stojí 20 milionů. V nejdražší české ulici přibude prodejna luxusu

Rozhovor s Tamarou Kotvalovou, majitelkou společnosti Carollinum a provozovatelkou zastoupení hodinek Rolex a Patek Philippe v ČR.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Majitelka obchodů s luxusním zbožím a společnosti Carollinum Tamara Kotvalová otevře do dvou let v Pařížské ulici v Praze 1 nový butik s luxusními hodinkami. Řekla to v pořadu Ženský byznys na Seznamu.

Článek

Dosud provozovala tři prodejny: zastoupení značek Rolex a Patek Philippe – a butik Carollinum, jenž zastupuje hned několik značek. „Není to tak, že by na trh vstupovala další. My máme v rámci Carollina multibrand, obchod se zastoupením více značek, a tam si testujeme značky, které by měly sílu uspět v Pařížské ulici. I dodavatelé si přejí, abychom tyto monobrandy otevřeli,“ řekla Seznamu Tamara Kotvalová s tím, že zatím je tajemství, které značky to budou. „Mohu ale říct, že se tak stane do dvou let,“ dodala v pořadu Ženský byznys Petry Krmelové.

Tamara Kotvalová

Zaměřuje se na prodej luxusních hodinek v Pařížské ulici v Praze.

Provozuje tři butiky: Rolex a Patek Philippe, jediné značkové butiky v ČR, butik Carollinum (více značek).

Carollinum založila v roce 1996 s manželem Petrem Kotvalem.

Po smrti manžela v roce 2001 firmu odkoupila.

Šest let (2005–2011) prožila v manželství s politikem Petrem Bendlem.

Obrat firmy Carollinum byl loni 642 milionů korun, letos chce dosáhnout na 700 milionů. „My jsme mívali i meziroční růst obratu o 28 procent. O mně se ví, že co je pod 10 procent, to neberu,“ upřesňuje letos očekávaná čísla žena, které se často přezdívá „královna Pařížské“. Za nejdražší hodinky u nich zákazník zaplatil 20 milionů korun.

Carollinum Tamary Kotvalové

Má 48 zaměstnanců

Obrat:

1998 – 20 mil. Kč

2008 – 223 mil. Kč

2016 – 480 mil. Kč

2017 – 532 mil. Kč

2018 – 642 mil. Kč

Pro nový butik v Pařížské ulici má už i místo – jak ale dodává, nájmy se zde poslední dobou zvyšovaly a jsou srovnatelné s Vídní.

Reklama

Doporučované