Hlavní obsah

Královnino ultimátum. Harry a Meghan nesmí používat značku Sussex Royal

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry s manželkou Meghan.

Reklama

Pokud nebudete oficiálními představiteli královské rodiny, můžete jen sotva používat značku „Sussex Royal“. Zhruba takové byly podle Daily Mailu myšlenkové pochody britské panovnice Alžběty II. Ta označila další používání značky za „neudržitelné“. Pro vévodu a vévodkyni ze Sussexu to může představovat zásadní problém ve snaze získat finanční nezávislost.

Článek

Harry a Meghan si značku s vynaložením značných prostředků zaregistrovali s cílem vytvořit novou platformu pro své charitativní, ale rovněž finanční aktivity. Večerník Evening Standard je toho názoru, že za nemilosrdným postojem královského dvora je snaha vévody a vévodkyně vybudovat si nový život v Kanadě.

Podle Sky News si královna myslí, že prostě nejde dohromady, aby její vnuk odcházel z královské rodiny a současně používal označení „královský“ ve snaze získat se svou chotí finanční nezávislost.

Mladší syn prince Charlese a lady Diany už spolu se svou americkou neurozenou manželkou požádal pro značku Sussex Royal, navazující na mimořádně populární instagramový účet, o britskou ochrannou známku. Ta se měla podle CNN týkat stovek různých předmětů a aktivit, od tištěných materiálů přes oděvy až po provozování pečovatelských služeb.

38letá Meghan a o 3 roky mladší Harry před časem šokovali Velkou Británii, když požádali o snížení svých povinností v rámci britské královské rodiny. Při stále probíhajícím hledání nového modelu svého „fungování“ už souhlasili s tím, že nadále nebudou používat tituly Její a Jeho královská Výsost. Rozhodli se také uzavřít svou kancelář v Buckinghamském paláci, což stálo místo 15 tamních zaměstnanců.

Je otázkou, zda je královnin postoj ohledně značky Sussex Royal (William s Kate používají označení Kensington Royal) definitivní. Podle královského dvora totiž jednání s tvrdohlavým párem stále pokračují. Předpokládá se, že Harry s Meghan nebudou konečný verdikt Jejího Veličenstva rozporovat. Opak by znamenal nejen formální opuštění seniorních rolí v královské rodině, ale nejspíš definitivní rozchod s Windsory.

Reklama

Doporučované